Malmö föll mot Sundsvall

Sandströms tre mål räckte inte

Foto: Conny Sillén
HOCKEY

Sundsvall – Malmö 4-3 (övertid)

I början av säsongen fick Lucas Sandström knappt någon istid alls i Malmö, men i takt med att matcherna ha avverkats har han fått en större roll. Borta mot Sundsvall fick han också målmässig utdelning med tre mål – men det räckte inte till seger.

Malmö ledde med 2-1 efter två perioder, men Sundsvall vände till 3-2 innan Sandström kunde utjämna med knappt två minuter kvar och därmed ta matchen till övertid.

Malmös finske back Ossi-Petteri Grönholm drog på sig en fyraminutersutvisning med fem sekunder kvar att spela, och på övertid, i det power play-spelet, avgjorde Sundsvall genom Niklas Zetterström.

Sundsvall passerade därmed Tingsryd i bottenstriden, och ligger nu på rätt sida kvalstrecket.

Rögle – Bofors 4-2

Efter sju matcher utan en trepoängare så bröt Rögle sin negativa trend hemma mot Bofors efter en 4-2-seger.

Bofors tog en tidig ledning genom Björn Kindahl, men sedan replikerade och tog Rögle ledningen tack vare mål från Nils Bergström, Christopher Liljewall och Victor Panelin-Borg, och det greppet släppte man sedan aldrig även om Magnus Nygren fick reducera i spel fem mot tre i den sista perioden.

I slutet gjorde Christopher Liljewall med sitt andra mål för kvällen 4-2 i tom bur.

Rögle befäster därmed femteplatsen i tabellen.

För Bofors noterades tredje raka nederlaget på bortaplan.

Troja/Ljungby – Mora 2-5

Mora fortsätter att vinna. Efter 5-0 mot Örebro och 3-2 mot Växjö så tog laget en stark 5-2-seger borta mot formstarka tabelljumbon Troja/Ljungby.

När Martin Johansson prickade in 3-0 i början av den andra perioden kändes det klart, men Troja kom tillbaka via dubbla backmål.

Men när 1-3-skytten Daniel ”Trucken” Karlsson blev utvisad släcktes hemmalagets hopp då Mikael Zettergren slog in 4-2 i power play. Kanadensiske backen Dan Iliakis sköt 5-2 mitt i den sista perioden och blev därmed målskytt för tredje matchen i rad.

I och med segern så passerade Mora både Västerås och Bofors i tabellen och innehar just nu sjundeplatsen.

Borås – Tingsryd 4-3

I onsdags satte några Boråsfans upp en banderoll med budskapet ”BHC reagera innan det är för sent” ovanför entrén till ishallen.

Fansen är missnöjda med lagets säsong – men i det oerhört viktiga bottenmatchen mot Tingsryd så vann man med 4-3.

Borås spelade till sig en 3-1-ledning efter två perioder, och i samband med 3-1-målet så drog målvakten Tero Leinonen på sig ett matchstraff, vilket tvingade tränaren Kari Rauhanen att plocka in juniorkeepern Johan Salomonsson i buren.

Tingsryd reducerade i början av den sista perioden via Janos Vas, men mitt i perioden utökade Borås genom Rasmus Ericsson i power play, och det greppet släppte man sedan aldrig.

Borås passerade därmed Tingsryd i tabellen. Västgötarna är två poäng före med tre matcher färre spelade.

ARTIKELN HANDLAR OM