17-åring sänkte Leksand

”Jag mår jävligt bra nu”

HOCKEY

Leksand fortsätter visa dålig form.

I kväll kom lagets tredje raka förlust – sedan 17-årige Gustav Björklund avgjort.

– Jag mår jävligt bra nu, säger Björklund.

Leksand tappar mark i toppstriden. Efter den omdiskuterade strafförlusten mot Bofors senast kom i kväll den tredje raka förlusten när laget mötte Västerås på bortais.

– Jag är mycket besviken. Vi får inte in tillräckligt med puckar på mål och vi är inte tillräckligt starka framför deras mål. Men lägen har vi, jag tycker vi ska kunna vinna en sån här match, säger Jens Bergenström till Viasat Hockey.

Sperrle storspelade

Och ja – lägen fanns. Leksand vann skottstatistiken med 32–18 men den tidigare Leksandspelaren Daniel Sperrle storspelade i Västerås mål.

I stället var det Västerås som stor för målfabrikationen. Jason Walters styrde in 1–0 i powerplay och den andra perioden blev mållös innan det var dags för ett debutmål.

17-årige Gustav Björklund gjorde sitt första mål i Västeråströjan när Leksandbacken Patrik Norén agerade taffligt i egen zon. Något Björklund utnyttjade.

Bergenström reducerade

– Jag gör misstag i den egna zonen så då var jag tvungen att göra nåt bra av det senare. Så det var bara att åka och så tryckte jag mig bara förbi backen, säger Björklund.

Målet blev matchvinnande. Evan Mcgrath tryckte in 3–0 innan Bergenström reducerade till slutresultatet 1–3.

– Jag mår djävligt bra nu, säger Björklund.

FAKTA

Västerås–Leksand 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)

Första perioden: 1–0 (3.22) Jason Walters (Jonas Emmerdahl, Evan McGrath) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–0 (2.47) Gustav Björklund (Per Helmersson), 3–0 (9.51) Evan McGrath (Damien Fleury), 3–1 (14.46) Jens Bergenström (Kenny Källström, Jesper Ollas).

Skott: 18–32 (7–6, 5–10, 6–16).

Utv, Västerås: 5x2. Leksand: 7x2, 1x10.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 3 725.

ARTIKELN HANDLAR OM