Var nära döden – nu siktar han på väg att göra comeback

Lihagen på isen igen

HOCKEY

För ett drygt år sedan var han nära att dö.

Nu tränar Niklas Lihagen för en comeback.

– Jag siktar på spel nästa säsong, säger han.

Niklas Lihagen är på väg mot comeback.

Luciadagen 2009 segnade Örebros Niklas Lihagen ner på isen med ett hjärtstillestånd. Domaren Wolmer Edqvist, som är utbildad ambulansskjuksköterska, räddade tillsammans med Bofors medicinskt ansvarige Peter Carlsson livet på Lihagen.

”Kroppen var helt förstörd”

Om Lihagen någonsin skulle kunna spela ishockey igen har varit osäker, men nu har han åter gått på is och siktar på en comeback.

– När jag körde i gång var kroppen helt förstörd. Men det går framåt och jag siktar på spel nästa säsong, säger Lihagen till Nerikes Allehanda, men vet inte på hur hög nivå det blir.

– Vi får vi se hur stark jag är och på vilken nivå. Men det är klart att jag vill tillbaka. Jag har varit med laget sedan i somras igen och varit med på många matcher. Jag har suttit och kokat på läktaren, bara väntat på att få börja spela igen.

Opererats två gånger

27-åringen har genomfört två hjärtoperationer, den andra så sent som för två månader sedan.

– Ingreppet föll ut på bästa tänkbara sätt och efter den kunde jag börja köra i gång med träningen. Tanken är att jag ska tillbaka till sjukhuset i februari och genomgå några tester. Förhoppningsvis ser allt bra ut med hjärtat och då ska det bara vara att köra på igen, säger Lihagen till NA.

ARTIKELN HANDLAR OM