”Betalar hellre Connys lön”

Foto: SCANPIX
Conny Strömberg ser inte ut att få gå till Västerås.
HOCKEY

Conny Strömberg skulle gärna kunna tänka sig att spela i Västerås.

Men det lär inte hända.

– Jag betalar hellre Connys lön resten av säsongen än släpper honom till Västerås, säger Örebros storsponsor Mikael Fahlander, som även hjälper Strömberg med att hitta en ny klubb.

Mikael Fahlander.

Conny Strömberg sparkades förra veckan från Örebro efter att ha varit inblandad i flera alkoholrelaterade incidenter under säsongen.

Västerås bra geografiskt

Strömberg har skrivit ett korttidskontrakt med division 1-laget Asplöven, men det gäller bara veckan ut. Därefter är det oklart var Strömberg ska spelas, men flera lag uppges vara intresserade.

I allsvenskan har fyra lag hört av sig: Leksand, Tingsryd, Oskarshamn och Västerås. I en tv-intervju med Viasat Hockey i kväll berättade Strömberg att han gärna skulle spela i just Västerås.

– Geografiskt sett passar väl Västerås bäst eftersom min dotter bor i Arboga.

”Det finns inte”

Men det lär inte hända. Mikael Fahlander, som med sina stora sponsorpengar har betytt mycket för Örebro, verkar inte speciellt sugen på att låta Strömberg gå till Västerås.

– Det finns inte. Jag betalar hellre Connys lön resten av säsongen än släpper honom till Västerås eller Leksand, säger han till Nerikes Allehanda.

För Sportbladet förtydligar Fahlander, som är vän till Strömberg och hjälper honom med att hitta en ny klubb, situationen.

– Jag har pratat med Conny om att klubben inte släpper honom till en konkurrent redan tidigare.

– Men det är inte jag som släpper honom, det är klubbens beslut. Men jag håller med klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM