Den ruggiga sviten fortsätter

Fyra poäng av Robert Kimby mot Borås

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Robert Kimby var den store härföraren när Almtuna plockade åttonde raka vinsten via 5-2 hemma mot Borås.

Centern svarade för två mål och två assist.

- Det är skoj att det går bra för en själv, men det roligaste är att spela i ett lag som vinner, säger Kimby.

Almtunas fantastiska vinstsvit fortsätter.

Uppsalalaget, som spelade i kvalserien ifjol, spelade hem åttonde raka vinsten via 5-2 hemma mot Borås, och nu har laget vittring på kvalserien igen. Laget är sexa i tabellen på samma poäng som femman Rögle, och har bara fem poäng upp till trean Leksand.

Formen från slutet av fjolåret börjar infinna sig.

- Men vi försöker inte jämföra med förra säsongen, det här är ett nytt lag och det är en ny säsong, säger centern Robert Kimby.

- Att vi har tagit åtta raka segrar handlar både om hårt arbete och tillfälligheter. Vi spelar tighta matcher, men vi sliter hårt och då kommer man väldigt långt.

Fyra poäng av Kimby

I segermatchen mot Borås var det just Robert Kimby som stod i fokus. Centerstjärnan sköt 1-0 och spelade fram till både 2-1 och 3-2 innan han skickade in 5-2 i tom bur.

- Jag tycker att det har gått bra en tid nu, men nu kom lite utdelning poängmässigt också. Men det spelar ingen roll vem som gör poängen, säger Kimby som gör sin tredje och bästa sejour i Almtuna.

Matchen avgjordes i slutet av den andra perioden. Under periodens två sista minuter gjorde Magnus Eriksson 3-2 och Jonathan Sjölund med 4-2, och det försprånget orkade Borås aldrig hämta ikapp.

- Vi gör väl inte vår bästa match under den här segersviten, men vi har bra spel i power och box play och det tycker jag avgör matchen, säger Kimby

Magnus Hellberg vaktade återigen Almtunas målbur och räddade 32 av 34 skott.

ARTIKELN HANDLAR OM