Växjö vann till slut

Decimerat Bofors orkade inte stå emot

Foto: PIC-Agency
HOCKEY

Ett decimerat Bofors – med en comebackande 38-åring i Björn Östlund – stod upp förvånansvärt bra borta mot Växjö.

Men till slut blev det en 4-2-förlust.

– Det gjorde det bra för att vara så lite folk, säger segerskytten Tom Linder.

Bofors har drabbats av flera skador och sjukdomar, och åkte ner till Växjö för att möta serieledarna med blott tre femmor och en extraspelare tillgängliga. Bland annat så fanns gamle lagkaptenen Björn Östlund, 38, med i laget under en tillfällig comeback.

Värmlänningarna stod upp bra i två perioder, och hade också 2-2 efter en Peter Wennerström-kvittering mitt i matchen.

– Jag tycker att de gjorde det bra i två perioder där de drog ner tempot. De hade ganska mycket puck också, så de gjorde det bra för att vara så lite folk, säger Växjöbacken Tom Linder som inledde matchen på bänken men som fick komma in i den sista perioden.

Linder avgjorde

Men i den sista perioden, med drygt fyra minuter kvar att spela, kunde Växjö avgöra. Väldige Linder krutade in 3-2-pucken i power play och sedan gjorde Johan Andersson också 4-2 i tom bur.

– Jag blev i stort ren från blålinjen, så jag vandrade in och sköt och fick in pucken under armen på målvakten. Gustav Hjalmarsson skymde målvakten på ett bra sätt, säger Linder och kommenterar den tuffa konkurrensen i laget.

– Det är inget som jag tänker så mycket på, jag har haft det lite tyngre på sistone, och då får man stå över någon match och kan förhoppningsvis komma in pigg och fräsch.

Krizan vinnare

Nyvärvade målvakten Karol Krizan, som gjorde sin andra start i Växjö, fick vinna i sin hemmadebut. Slovaken motade 27 av 29 skott.

– Han var stabil och gjorde några riktigt bra räddningar, han ser bra ut, säger Tom Linder.

Växjö är alltjämt serieledare.

– Den här segern var jäkligt skön för oss. Jag tycker att vi har ett jämnt och stabilt lag med både bra spets och bredd, därför leder vi serien, säger Linder.

Bofors har förlorat fem raka bortamatcher.

ARTIKELN HANDLAR OM