Dif-lånet sänkte Västerås

Avgjorde på övertid för Örebro

HOCKEY

Örebro har förlorat de två tidigare mötena mot Västerås den här säsongen, men i det tredje mötet vann man äntligen.

Och det kan man tacka comebackande Djurgårdslånet Alexander Deilert för. Han pangade in vinstmålet på övertid.

– Det var en härlig känsla att se den gå in, säger Deilert.

I december så gjorde Djurgårdens back Alexander Deilert fyra matcher i Örebro på lån, men blev då mållös.

När han så gjorde comeback, och spelade sin femte match för närkingarna, blev han stor matchhjälte mot rivalen Västerås.

Den 21-årige högerskytten pangade in det matchvinnande 3-2-målet på övertid och bröt därmed Örebros dystra hemmatrend på tre raka förluster.

– Det har inte gått så bra för laget på sistone så det var en viktig seger för oss att ta, säger Deilert som avgjorde redan 23 sekunder in på övertiden.

– De fick en utvisning i slutet av matchen så vi började övertiden i power play. Vi kom in i zon och jag fick pucken och nöp till direkt och det var en härlig känsla att se den gå in.

”Västerås var bra”

Örebro ledde med både 1-0 och 2-1 i matchen efter dubbla mål av Jon Palmebjörk, men Västerås, som numera kämpar för en playoffplats, kom tillbaka och tog matchen till övertid.

En poäng räcker för laget att hålla den sjunde och sista playoffplatsen i tabellen.

– De kom tillbaka bra och jag tycker att Västerås var bra, så de kunde lika gärna ha vunnit, så vi får vara glada för att vi kunde vinna, säger Deilert som kände av derbystämningen.

– Det kände man redan när man kom in på isen och såg båda klackarna, man hade hört att det var derby så jag förstod att det var en speciell match.

Örebro är alltjämt serietvåa.

ARTIKELN HANDLAR OM