Här bryter Oskarshamn trenden

Vann efter sju raka nederlag

HOCKEY

Efter sju raka förluster så kunde Oskarshamn äntligen vinna igen.

Johan Ryno sköt dubbla mål när Borås besegrades med 4-1.

– Det var skönt att äntligen få den här trepoängaren, säger tvåmålsskytten.

Efter jul har Oskarshamn inte vunnit en enda match. Laget hade inför matchen mot Borås sju raka nederlag där man endast spela till sig fyra poäng efter straff- och suddenförluster.

Den negativa trenden har inneburit att laget rasat i tabellen.

– Man spelar för att vinna så det är mentalt jobbigt att förlora efter straffar eller sudden. Jag tar hellre en trepoängare än fyra förluster efter sudden eller straffar, säger Oskarshamnsstjärnan Johan Ryno.

– Att torska på förlängning och straffar är jobbigt, men vi har inte spelat så dåligt i alla matcher och kunde ha vunnit några av dem och då hade det sett annorlunda ut.

Två mål av Ryno

Men borta mot Borås bröts äntligen den negativa trenden. Johan Ryno gjorde 1-0 i power play i den första perioden och i den andra akten ökade veteranen Ragnar Karlsson på till 2-0. Mattias Remstam reducerade för Borås, men i power play ökade Tero Konttinen på till 3-1 för Oskarshamn.

I den sista perioden fastställde Johan Ryno slutresultatet 4-1 i tom bur. Detta var Rynos två första mål sedan den 17 december då laget vann senast.

– Jag tycker att det har känts helt okej ändå. Man har liksom laget varit sämre i några matcher, men vi har skapat mycket men inte lyckats producera så mycket. Förutom i Växjömatchen så har vi inte varit utspelade, vi har varit jämna i spelet men inte kunnat göra mål, vilket har varit frustrerande, säger Ryno.

Davenport en nytändning

Troy Davenport startade sin andra match för Oskarshamn och med honom i målet har laget nu spelat in fyra poäng på två matcher. Mot Borås motade han 24 av 25 skott.

– Troy kommer in och gör några bra räddningar i den här matchen, säger Ryno som tycker att amerikanens ankomst tänt laget.

– Det blir så. Jens Holmström får mer konkurrens på träningarna och måste höja sig, samtidigt som Troy kommer in och gör det bra.

Oskarshamn är alltjämt tia i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM