Sparkad i TV – nu tänker klubben om

”Alla vinner på det”

HOCKEY

Örebros sportchef Lars Andersson sade i direktsänd TV att Conny Strömbergs tid i Örebro Hockey var över efter att stjärnan åkt i fyllecell på julafton.

Men bara tio dagar senare backar nu klubben och välkomnar Strömberg tillbaka om han genomgår behandling.

– Om han kommer tillbaka på isen har både personen Conny och vi vunnit på det, säger ordföranden Claes E Hallqvist till na.se.

Örebros poängkung Conny Strömberg stängdes av och fick sparken från klubben efter att det kommit fram att 35-åringen satts i fyllecell på julafton. Assisterande tränaren, tillika sportchefen, Lars ”Mozart” Andersson sade i direktsänd TV att klubben ”var klara med Strömberg”.

Fick sparken i TV

– Vi pratade senast i går kväll och då hade vi förslaget att han ska söka sig härifrån och det är för allas bästa. Han är medveten om det här, det är inga konstigheter, sade Andersson i Viasats studio.

Men nu backar klubben. Ordföranden Claes E Hallqvist välkomnar Strömberg tillbaka om poängkungen går med på att få behandling för sina problem.

– Från föreningens sida vill vi att Conny genomgår en förändring och är det på det viset att han lever upp till det regelverk som vi tillämpar är jag helt övertygad om att tränare och spelare ser honom som en tillgång på isen, säger Hallqvist till na.se.

Strömberg har varit utlånad till division 1-laget Asplöven men kan nu alltså åter få chansen i Örebro.

”Ingen prestigefråga”

– Det är ingen prestigefråga för oss. Om han kommer tillbaka på isen har både personen Conny och vi vunnit på det. Jag har inte pratat med Conny själv men de signaler jag fått är att han ställer sig positiv till någon form av behandling, säger Claes E Hallqvist.

35-åringen är glad över att klubben nu ser ut att ge honom ytterligare en chans och är positiv till en comeback.

– Ja, självklart. Finns det nån chans är det jättekul, säger Strömberg till NA.

Har du redan påbörjat någon form av professionell behandling?

– Jag har inte haft nån tid till det. Men nånting ska göras. Vi ska surra lite om det när jag kommer tillbaka till Örebro på måndag, säger Strömberg.

ARTIKELN HANDLAR OM