Ny seger för Oskarshamn

Vann sexpoängsmatchen mot Mora

HOCKEY

Oskarshamn har ryckt upp sig efter en djup formsvacka, och det kan man tacka sina nyförvärv för.

I sexpoängsmatchen mot Mora gjorde man en stabil insats och vann med 4-1.

– Det kändes redan i den första perioden att vi var bättre, säger SSK-lånet och målskytten Thom Flodqvist.

De nya spelarna i Oskarshamn har hjälpt laget att hitta formen. Mot Mora tog laget andra raka segern, efter att innan dess ha noterat sju raka nederlag.

Nye amerikanske målvakten Troy Davenport, som gjorde sin tredje start, motade 20 av 21 skott och var en av grundbultarna i segern, även om Oskarshamn var det klart bättre laget. Oskarshamn har dessutom plockat poäng i alla matcher där Davenport funnits mellan stolparna.

Offensivt gjorde Södertäljelånet Thom Flodqvist, som spelade sin andra match i klubben, det viktiga 2-0-målet i power play i den andra perioden. Innan dess hade Andreas Valdix prickat in 1-0-målet, även det i power play.

– Jag fick pucken vid blålinjen och sedan var Viktor Sjödin framför kassen så målvakten såg ingenting, så jag kunde smeka in pucken i klykan, berättar Thom Flodqvist och berömde Davenport.

– Han var riktigt bra idag, precis som mot Borås senast. Det är en trygghet att ha en bra målvakt, då kan man koncentrera sig på offensiven.

"Flodqvist-effekt"

Oskarshamn vann till slut med 4-1 och segern var bergsäker.

– Det kändes redan i första perioden att vi var bättre, och i andra och tredje lossnade det målmässigt också, säger Flodqvist.

I och med att Oskarshamn vann så är man nu bara tre poäng efter Mora i sammandraget. Mora är åtta och Oskarshamn tia i tabellen, och Oskarshamn siktar på att ta tillbaka den playoffplats man hade under stora delen av hösten.

- Playoff är det enda jag har hört om målsättningen här, ända sedan jag kom hit så har det varit positiva vibbar i laget, jag har inte känt av något negativt alls, säger Flodqvist som inte kan förstå att Oskarshamn förlorat sju raka matcher nyligen.

Sedan Flodqvist gjorde entré har det blivit dubbla segrar.

– Det är väl några spelare som varit borta, men just nu kan jag inte förstå hur man kunde förlora så många matcher faktiskt.

FAKTA

Oskarshamn–Mora 4–1 (0–0, 2–0, 2–1)

Andra perioden: 1–0 (5.01) Andreas Valdix (Nicklas Jadeland, Mattias Guter) spel fem mot fyra, 2–0 (16.12) Thom Flodkvist (Martin Olsson, Viktor Sjödin).

Tredje perioden: 3–0 (9.08) Kristoffer Jonsson (Viktor Sjödin), 3–1 (13.35) Dan Iliakis (Martin Johansson), 4–1 (18.52) Lukas Eriksson (Andreas Valdix) mål i tom kasse.

Skott: 40–21 (14–8, 15–5, 11–8).

Utv, Oskarshamn: 2x2. Mora: 3x2.

Domare: Pierre Schilken, Luleå.

Publik: 1 801.

ARTIKELN HANDLAR OM