Tingsryd straffade Leksand

Leinonen stoppade masarna

Foto: PIC-Agency
HOCKEY

Efter fyra raka förluster kom äntligen Tingsryds trendbrott.

Laget straffbesegrade topplaget Leksand efter att Tero Leinonen räddat båda dalmasarnas strafförsök.

– Jag tycker att Tero vinner matchen åt oss idag, säger lagkaptenen Thomas Lundström.

De tre första mötena mellan Tingsryd och Leksand den här säsongen slutade med ett uddamålsresultat, och det fjärde mötet blev inget undantag då kampen avgjordes på straffar.

Victor Rask gjorde tidigt 1-0, ett resultat som stod sig långt in i den tredje perioden, innan Tingsryd först kvitterade genom Simon Stark, och sedan tog ledningen med 2-1 genom Tom Koivisto. Då återstod mindre än tre minuter av matchen.

Men bara 43 sekunder efter hemmalagets mål replikerade Leksand, och man gjorde det genom backen Kenny Källström som fick öppen gata mitt i slottet och dundrade in 2-2-pucken.

– Jag tror vi blev lite tagna på sängen av Leksand, de checkade oss hårt i första halvan av matchen och vi visste inte hur vi skulle agera, men sedan växte vi och i sista perioden var vi bättre och tog välförtjänt ledningen. Sedan får de in ett skitmål, säger lagkaptenen Thomas Lundström som gjorde comeback efter en långtidsskada.

"Tero känns stabil"

Efter en mållös förlängning gick matchen till straffar. Både Janos Vas och Tom Koivisto satte sina lägen, medan Tero Leinonen i hemmakassen avvärjde både Victor Rask och Jens Bergenström.

- Tero känns stabil och tar båda straffarna, vi får tacka honom för våra två poäng, säger Thomas Lundström som är medveten om att Tingsryd måste börja vinna mer för att undvika negativt kval.

– Vi är i det läget att varje poäng vi kan få är viktig. Vi har kniven på strupen, för det är inte så många matcher kvar. Men det var väldigt skönt att vi kunde få med oss extrapoängen i den här matchen i alla fall.

Tingsryd, som hade fyra raka förluster, har därmed vunnit två matcher under 2011, och båda segrarna har kommit efter straffar.

För Leksand är det fortsatt dyster form. Laget har förlorat fem av de sex senaste matcherna.

FAKTA

Tingsryd–Leksand 3–2 (0–1, 0–0, 2–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (14.56) Victor Rask (Johan Hägglund, Eric Moe).

Tredje perioden: 1–1 (10.37) Simon Stark (Jan Öberg, Markus Molin), 2–1 (17.22) Tom Koivisto (Jari Kauppila), 2–2 (18.05) Kenny Källström (Daniel Hermansson, Patrik Norén).

Avgörande straff: 1–0 Janos Vas.

Skott: 27–29 (8–15, 5–10, 10–4, 3–0, 1–0).

Utv, Tingsryd: 5x2. Leksand: 5x2.

Domare: Robin Karlsson, Alvesta.

Publik: 2 256.

ARTIKELN HANDLAR OM