Firade succén med Ramlösa

Strömberg: Det är slut på det vilda livet

HOCKEY

ÖREBRO. En matbit, en Ramlösa och Sportnytt på tv.

Så firade Conny Strömberg sin succécomeback och fyra assist då Örebro slog Malmö med 6–4.

Det vilda livet är över.

– Ja, det är slut på det nu. Det är som det är. Jag vill ju spela hockey sköter jag mig har jag fem år kvar som spelare, säger han.

Poängmaskiner Conny Strömberg (höger) svarade för fyra assist och Johan Sjödell-Wiklander (vänster) satte tre mål för sitt Örebro.

Conny Strömbergs comeback i Örebro blev succé från första minuten till den sista.

Redan efter 3.50 i första perioden spelade han fram Johan Sjödell-Wiklander till viktiga 1–0 och med 24 sekunder kvar gav han samme Sjödell-Wiklander öppet mål och matchavgörande 6–4 då Malmö tagit ut målvakten.

Skänkte bort ett mål

– Jag kunde ha gjort mål själv där men visste att han redan satt två, så jag ville att han skulle få göra ett hat-trick, säger Conny.

Han sitter i omklädningsrummet, man kan fortfarande höra ståplatsklacken därute. De stod kvar i tjugo minuter efter matchen och hyllade Conny. Bakom dem hängde en stor banderoll med texten ”Örebro älskar Conny”.

– Det var jäkligt stort och jag blev lite rörd faktiskt, säger han.

– Det kunde inte bli mycket bättre än så här.

’Fått sig en näsbränna’

De värsta problemen har lagt sig efter tre veckor där Conny Strömberg varit Sveriges mest omskrivna ishockeyspelare. Inte för det han gjort på isen, utan för att han hamnade i fyllecell på julaftons morgon hemma i Ö-vik. Andra övertrampet den här säsongen och Örebro gav honom sparken.

De flesta kan alla turer som varit, men det slutade med att Conny fick komma tillbaka.

Men kraven var tuffa. Ett nyskrivet kontrakt, där det inte finns något utrymme för fler klavertramp och krav på behandling med antabus som gör det omöjligt för honom att dricka alkohol.

– Jag ska börja träffa läkaren i morgon och börja med antabus. Jag kör på det. Jag vill ju spela här i Örebro och då är det regler som ska följas. Man har ju fått sig en riktig näsbränna, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM