Damien Fleury matchvinnare igen

Fransmannen inne i starkt målstim

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Damien Fleury.
HOCKEY

Målkungen Damien Fleury har slagit till igen.

När fransmannen avgjorde mot Borås så innebar det att han gjorde mål för fjärde matchen i rad.

– Jag har väldigt bra självförtroende nu, säger målskytten.

Allsvenskans målkung Damien Fleury, som ständigt ryktas vara elitserieaktuell, fortsätter att leverera mål på löpande band.

Hemma mot Borås hade Västerås 3-3 inför den sista perioden när Fleury lämnades ensam i det offensiva slottet, och med sitt sedvanligt rappa skott sprätte han in matchvinnande 4-3 bakom Pontus Hansson.

– Jag fick ett bra läge och det var perfekt för laget att jag kunde sätta den pucken, säger en ödmjuk Fleury.

Det var femte gången den här säsongen som Fleury noterades för ett matchvinnande mål och fullträffen innebar också att fransmannen – som missade den senaste matchen – gjorde mål för fjärde matchen i rad.

Överlägsen målkung

Det är hans längsta målsvit den här säsongen.

– Jag har mycket självförtroende just nu så jag nyper alltid när jag får läge. Ibland har jag tur, men jag skjuter mycket, och försöker hitta luckorna hela tiden, säger fransmannen.

Fleury, som gjort tre hattrick den här säsongen, har nu gjort 24 mål vilket gör honom till överlägsen målkung i allsvenskan, sex puckar före främste utmanare.

– Jag trodde kanske inte att jag skulle göra så här många mål när jag kom hit. Jag kom hit för att göra runt 20 mål, men nu får jag ändra mitt mål och nu hoppas jag kunna göra 30 mål, skrattar Fleury som givetvis siktar mot elitserien.

Vill spela med ”Pi-Ed”

– Ja, det är absolut ett mål för mig. Jag kom till allsvenskan för att visa upp mig och komma till den högsta ligan. Jag spelar kanske där nästa år, kanske med Västerås.

Fleury snappar också upp elitserietips från kompisen och landsmannen Pierre-Edouard Bellemare i Skellefteå.

– Jag pratar med honom varje vecka och vi pratar om hur det är att spela i elitserien, säger Fleury som gärna hade återförenats med sin kompis.

– Ja, varför inte? Jag spelar med honom i landslaget och det fungerar bra, så det hade varit hur kul som helst.

ARTIKELN HANDLAR OM