Leksand vände – efter överfallet

Hjalmarssons påhopp på Norén tände Leksand

HOCKEY

Gustav Hjalmarsson hoppade på Patrik Norén som däckades och fick avbryta matchen.

Då vaknade Leksand och vände 1–3-underläget till seger.

– Det är klart vi kommer ihop oss efter det, säger Leksandkaptenen Tomas Kollar.

Växjö ledde toppmötet mot Leksand med 3–1 i den tredje perioden och Leksand var på väg att tappa allt mer mark i toppstriden.

Då hoppade Gustav Hjalmarsson på Patrik Norén med en ful armbågstackling – och Leksand vände till 4–3-seger.

– Vi vill ju vinna, vi vill inte att nån ska åka över oss hur som helst, säger Leksands lagkapten Tomas Kollar till Viasat Hockey som menar att laget som enhet blev starkare av detta.

Indianare av Johansson

– Det är klart vi kommer ihop oss. Det är vi mot dom och jag tycker vi visar en himla karaktär som lyckas vända det här.

Smällen kom efter 6.40 och Hjalmarsson fick fem minuter för charging plus game misconduct. Sex minuter senare hade Leksand kvitterat till 3–3 efter mål av Jens Bergenström och Jesper Ollas.

Men Leksands tändning var inte över där. Växjöbacken Marcus Johansson svarade för en mäktig indianare när han serverade Leksands Jared Aulin som blev fri och satte vinnarmålet till 4–3.

– Jag är bara så jävla glad att vi vann matchen, det är så skönt, säger Jesper Ollas vars Leksand tog första trepoängaren på nio försök,

”Otroligt viktigt”

– Hemsk viktigt. Framför allt när vi har spelat så bra tidigare, att vi får utdelning nu är skönt och stärker gruppen. Förhoppningsvis kan vi rida på detta winning streak nu, säger Ollas.

Leksand drabbades av två psykologiskt jobbiga mål. Växjö satte 2–1 med en sekund kvar av andra perioden och 3–1 kom bara en minut in på andra.

Trots det lyckades man alltså resa sig i den tredje perioden

– Det var otroligt viktigt att vi kunde ta tre poäng på det sättet vi gör i dag, säger tränare Christer Olsson till Viasat Hockey.

– Vi sa det inför tredje, den här perioden blir väldigt viktig för resten av säsongen, vilken karaktär vi ska ha. Då släpper vi in ett till men ger ändå inte upp.

ARTIKELN HANDLAR OM