Här knockas Leksandsbacken

Ful tackling mot huvudet från Gustav Hjalmarsson

HOCKEY

Här tar matchen slut för Leksands Patrik Norén.

Växjös Gustav Hjalmarsson hoppade på honom med en tackling – riktad rätt mot huvudet.

– Jag blev rädd när jag såg det, säger Leksandstränaren Christer Olsson.

Det var med 6.40 spelade av den tredje perioden som påhoppet inträffade. Leksandbacken Patrik Norén, 18, släppte precis pucken från egen zon när Växjös buse Gustav Hjalmarsson kom snett bakifrån och kastade sig in med en tackling – riktat mot Noréns huvud.

Norén sänktes totalt och såg väldigt groggy ut när han låg kvar på isen.

”Riktigt smutsig”

– I min bok var det en klockren armbåge som ska beivras på alla sätt regelboken säger, säger Håkan Södergren och får medhåll av Johan Tornberg.

– Det är en riktigt, riktigt ful smäll. Just att den är riktad mot huvudet, nej, den är riktigt smutsig den tacklingen, säger Tornberg.

Mer eller mindre hela Leksands lag kom ut på isen och riktade ilskan mot Hjalmarsson och övriga Växjöspelare – även om det aldrig utbröt någon fight.

Matchstraff

Gustav Hjalmarsson dömdes till matchstraff medan Norén fick hjälp av isen in i omklädningsrummet. Enligt Viasat Hockey drabbades han av en lätt hjärnskakning – en relativt lindrig påföljd med tanke på hur otäckt det såg ut.

– Det där är livsfarligt, jag blev rädd när jag såg Patrik gå i isen som han gjorde. Det där hör inte hemma på en hockeybana, säger Leksandstränaren Christer Olsson till Viasat Hockey.

Även Växjös tränare Janne Karlsson medgav att det var ett fult tilltag från Hjalmarsson.

– Det finns ju bilbevis, går inte att backa för det. Den är inte snygg. Och det är klart det inte är bra att ta på sig en femminutersutvisning.

ARTIKELN HANDLAR OM