Mäktig vändning av Rögle i toppmatchen mot Örebro

Tog viktig seger på bortaplan

HOCKEY

Örebro ledde med 2-1 och kunde ha avgjort matchen i den andra perioden, men istället vände och vann Rögle.

Med drygt två minuter kvar slog Henrik Björklund in det matchvinnande 3-2-målet och Rögle försvarade därmed tredjeplatsen i tabellen.

– Det var krig rätt igenom, säger matchvinnaren.

Foto: CONNY SILLÉN
Henrik Björklund avgjorde.

Rögles starka form håller i sig och via en 3-2-vinst på bortaplan mot Örebro så tog serietrean sjunde raka segern.

– Det var en bra match och krig rätt igenom och vi drar längsta strået så det var skönt, säger Henrik Björklund.

Men det satt långt inne. Visserligen kunde Simon Olsson göra 1-0 redan i den första perioden, men sedan kvitterade Conny Strömberg via en vacker straff, och i den andra perioden, i spel fem mot tre, sköt Fredrik Orrsten 2-1 till Örebro.

”Bara ett mål bakom”

Hemmalaget vann skotten med hela 18-7 i mittperioden, bland annat tack vare flera power play-lägen, men förmådde inte överlista Jonas Fransson fler gånger.

– Men vi var bara ett mål bakom och vi kände att vi var med till 100 %, och sedan visade vi i tredje perioden hur bra vi är, säger Björklund

Ja, i den tredje perioden slog Rögle tillbaka. Med fem och en halv minut kvar att spela kvitterade Calle Gustafsson efter att ha slagit in en målvaktsretur.

”Kan vinna alla matcher”

Och med drygt två minuter kvar lossade Daniel Glimmenvall bössan från blålinjen, och framför mål kunde Björklund forcera in det matchvinnande 3-2-målet.

– Vi pratade inför matchen om att vi är starka på att gå på kassen och det var skönt att vi kunde visa det och få två sådana mål. Jag har haft det småtufft en tid och inte gjort mål, så det var skönt att göra mål både för min egen och lagets del, säger Björklund.

I och med segern så försvarar Rögle tredjeplatsen i tabellen och knaprade dessutom in på både Örebro och Växjö i tabelltoppen.

Rögle är sex poäng efter Örebro och sju poäng efter Växjö.

– Vi hade en bra period förut och sedan en lite down-period, men nu känner vi oss på gång igen och känner att vi kan vinna alla matcher. Nu siktar vi på vinst mot Växjö också.

ARTIKELN HANDLAR OM