Mora upp på playoffplats

Körde över Västerås på hemmaplan

HOCKEY

Formstarka Mora tog tredje raka segern när man körde över Västerås på hemmaplan och vann med 7-3.

Därmed har laget nu tagit klivet upp på en playoffplats.

– Vi siktar på kvalserien, säger målskytten Daniel Viksten.

Moras säsong inleddes katastrofalt med fyra raka förluster och målskillnaden 4-20, men laget har sedan ryckt upp sig ordentligt.

Den senaste tiden har man vunnit rätt matcher i kampen om en playoffplats.

– Vi har ryckt upp oss ordentligt tycker jag, framförallt tightat upp försvarsspelet och nu gör vi dessutom mål framåt. Vi har spelat som vi ska göra och vi gör det riktigt bra, säger forwarden Daniel Viksten.

Efter att ha slagit tillbaka Almtuna och Bofors plockade laget på hemmaplan en storseger mot Västerås, och tog därmed hoppet från åttonde till sjätte plats i tabellen vilket innebär att man just nu har en playoffplats.

Sju olika målskyttar

Segern mot Västerås säkrades redan i den första perioden där man drog ifrån till en 4-0-ledning och segern stannade till slut vid 7-3 efter att sju olika målskyttar målat framåt.

– Det är inte ofta det händer att så många gör mål, men det är bara roligt att det sprids ut lite grand. Jag tycker att vi avgör redan i den första perioden. Vi hade bättre fart, satte våra chanser och var bättre, säger Viksten som själv gjorde sitt femte mål på de tre senaste matcherna.

– Jag borde faktiskt ha gjort ett mål till för jag kom fri i slutet, men jag lyckades missa.

Siktar mot kvalserien

Mora fortsätter att sikta uppåt i tabellen.

– Vi har häng på Almtuna också, så vi fortsätter jakten mot topplagen. Vi siktar mot kvalserien, det är vårt mål, säger Viksten.

Västerås åkte på andra raka förlusten och är just nu sjua i tabellen och därmed innehavare av den sista playoffplatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM