Fyra minuter från succédebut

Tingsryd föll borta mot Almtuna

HOCKEY

Tingsryds nye tränare Joakim Fagervall var fyra minuter ifrån en succéstart på sitt nya uppdrag.

Men Tingsryds 1-0-ledning mot Almtuna förvandlades till en 1-2-förlust efter straffar.

– Jag är nöjd med moralen och arbetet, och stundtals väldigt nöjd med spelet, säger Fagervall.

Foto: BILDBYRÅN
Joakim Fagervall.

I måndags meddelade Tingsryd att man för andra gången den här säsongen byter tränare då Kari Rauhanen fick sparken till förmån för Joakim Fagervall.

Fagervall genomförde sin första träning med laget så sent som på tisdagsförmiddagen, och under onsdagskvällen, i bortamatchen mot formstarka Almtuna, gjorde han debut i Tingsryds bås.

Det kunde också ha slutat med en succéstart och tre poäng. Mitt i matchen slog Jari Kauppila nämligen in 1-0 och den ledningen stod sig ända till det var fyra minuter kvar av matchen.

– Jag tycker att vi satte prägel på den här matchen. Vi hade många bra lägen i första, men vi fick ingen utdelning. I andra gjorde vi det också det bra i tolv till femton minuter, men sedan blir Almtuna lite vassare än oss, säger Fagervall.

”Var nog inte mål”

Med sex minuter kvar hade Tingsryd fått ett mål underkänt efter videogranskning, men istället för en 2-0-ledning kunde Almtunabacken Magnus Eriksson kvittera till 1-1 och därmed ta matchen till övertid och straffar.

Väl där avgjorde Fredrik Vestberg och såg till att Almtuna plockade poäng för trettonde matchen i rad. Uppsalalaget är också effektiva just i straffläggningar, laget har plockat extrapoängen där vid sex tillfällen den här säsongen.

– Jag sitter precis och tittar på det underkända målet och enligt videobilderna ser det ut som mål, men det är ju därför vi har måldomare och de har kanonbilder så det var nog inte mål, säger Fagervall.

”Måste bli mer konsekventa”

För Tingsryd är det fortsatt tungt. Laget har förlorat sju av de åtta senaste matcherna.

Men Joakim Fagervall menar att laget är på rätt väg.

– Vi måste bli mer konsekventa i vårt spel och det visar vi stundtals mot Almtuna. Vi måste lita på vår game plan, som vi gör idag, och det är nära att vi tar tre poäng. Det gäller att gå över tröskeln, och verkligen våga spela efter idén för då kommer självförtroendet att öka, säger han.

– Jag tycker att vi spelar bra ishockey, det är bra energi och bra tryck i grejerna. Jag har varit med laget i två dygn och det känns inte som ett lag för den undre halvan, det är bra tryck och glädje i gruppen.

ARTIKELN HANDLAR OM