Hjalmarsson stängs av

Efter påhoppet – nu blir han avstängd

HOCKEY

Efter Gustav Hjalmarssons fula överfall på Leksandsbacken Patrik Norén – nu stängs han av.

I dag meddelade disciplinnämnden domen: Han stängs av i fyra matcher.

Det var i toppmötet mellan Leksand och Växjö överfallet inträffade.

Patrik Norén, 18, spelade iväg pucken med blev efter detta bryskt tacklad av Gustav Hjalmarsson som kom i full karriär snett bakifrån.

Träffen – som var riktad mot huvudet – var hård och Norén låg däckad på isen.

Drabbades av lätt hjärnskakning

– Jag har en kille på vänster sida och släpper i från mig pucken. Sedan kommer han, jag ser inte honom utan det smäller till och så ligger jag där, berättade Patrik Norén för Sportbladet efter matchen.

Norén kollade upp sig på sjukhus där man kunde konstatera att han drabbats av en lätt hjärnskakning.

Händelsen blev anmäld till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd som i dag meddelade sitt beslut. Gustav Hjalmarsson blir avstängd i fyra matcher samtidigt som han döms till 5 000 kronor i böter för tackling mot huvudet.

Granskat filmsekvenser

Disciplinnämnden skriver följande i sin dom: ”Disciplinnämnden har granskat filmsekvenser från händelsen samt tagit del av domarens anmälan och ett yttrande från Gustav Hjalmarsson. Av filmsekvenserna framgår att Gustav Hjalmarsson kommer med hög fart och utdelar en våldsam tackling mot en motspelares huvud. Tacklingen kommer från sidan, vilket gör den extra farlig. Mot bakgrund av dessa omständigheter och den praxis Disciplinnämnden tillämpar, finner nämnden att Gustav Hjalmarsson ska ådömas avstängning motsvarande totalt fyra matcher (inklusive den automatiska avstängningen) samt böter motsvarande två matcher.”

ARTIKELN HANDLAR OM