”Målats ut som våldtäktsman”

Karlsson försvarar Hjalmarsson efter överfallet

HOCKEY

Gustav Hjalmarssons tackling på Patrik Norén i matchen mellan Växjö och Leksand blev ordentlig omdebatterad, men Hjalmarsson försvarades då inte av Växjötränaren Janne Karlsson.

Men det gör han nu.

– Jag står upp för ”Gurra” till hundra procent och jag ber hela svenska folket om ursäkt för att jag inte stod upp för honom direkt, säger Janne Karlsson.

Det var i onsdagens toppmöte mellan Växjö och Leksand som Växjöforwarden Gustav Hjalmarsson tacklade Patrik Norén snett bakifrån. Norén drabbades av en lätt hjärnskakning.

Åsikterna efteråt var hårda mot Hjalmarsson och idag stängdes han också av i fyra matcher av disciplinnämnden.

Försvarade med besked

Karismatiske Växjötränaren Janne Karlsson försvarade inte Hjalmarsson i onsdags, men efter segern mot Rögle gjorde han det med besked.

– Jag har sett tacklingen, som är axel mot axel, och pratat med ”Gurra” om det här. Jag står upp för honom till hundra procent och jag ber hela svenska folket om ursäkt för att jag inte stod upp för honom direkt, säger Janne Karlsson till Viasat Hockey och var irriterad på hur Hjalmarsson behandlats.

– Han har målats ut som en våldtäktsman och det har talats om att stänga av honom i tio matcher. Det var rätt av domaren att plocka av honom från matchen, men jag har sett saker som är tio gånger värre, säger Karlsson.

Nytt treårskontrakt

Janne Karlsson avslöjade också att Växjö, bland annat för att visa att klubben står bakom Hjalmarsson, nu gett honom ett nytt treårskontrakt.

– Vi är överens, säger Karlsson.

Samtidigt menade han att händelsen också fått positiv effekt för laget.

– Man är ansvarig för sina handlingar och det har känts som det är vi mot världen, men det har bara varit tändvätska för oss och det är därför vi vinner mot Rögle också.

ARTIKELN HANDLAR OM