Anders Eriksson- show sänkte Rögle

Växjö befäste serieledningen

HOCKEY

Ett revanschsuget Växjö bröt Rögles svit om sju raka segrar när man vann med 3-0 i Lindab Arena.

Den store härföraren var Anders Eriksson som gjorde alla tre målen.

– Jag har haft så många lägen under säsongen så det var skönt att det lossnade nu, säger matchhjälten.

Anders Eriksson var den store matchvinnaren när serieledarna Växjö besegrade serietrean Rögle på bortaplan. Han sköt samtliga tre mål i 3-0-segern.

– Rögle hade en jäkla form och de höll på att komma ikapp oss i matchen, så det var skönt att putta tillbaka dem lite och visa att det vi som är i toppen, säger Eriksson till Viasat Hockey efter matchen och var givetvis nöjd med sin match.

Hans sex mål under säsongen blev nu nio.

– Jag har haft lägen under säsongen och jag har inte funderat så mycket, och då brukar det komma förr eller senare, säger Eriksson.

Ett mål i varje period

25-åringen slog in 1-0 efter att ha lämnats ren framför målet i den första perioden.

I den andra perioden levererade han en snygg kombination med Erik Josefsson, där Josefsson till slut droppade pucken till Eriksson som via ett kanonskott, som tog via Simon Olssons klubba, prickade in 2-0.

Det målet kom strax efter att Växjö fått ett tveksamt mål underkänt, där domaren först dömt mål för att sedan döma bort det.

I den sista perioden utökade Eriksson ledningen till 3-0 efter att ha följt upp ett eget friläge där han till slut kunde trycka in pucken.

– Det är klart att det var skönt. Senast jag gjorde hattrick var nog tre eller fyra år sedan i division ett, säger Eriksson till Viasat Hockey.

Nolla av Ahlsenfelt

Oscar Ahlsenfelt motade 33 skott och höll nollan och betonade vikten av att komma tillbaka efter den tunga förlusten mot Leksand senast.

– Det var precis en sådan här match som vi ville ha den. Vi fick en tung torsk mot Leksand senast, så detta var skönt. Eftersom vi varit i toppen hela säsongen så vill man inte tappa det, och förlorar man då en toppmatch så går pulsen upp lite, säger Ahlsenfelt till Viasat Hockey.

Serieledarna Växjö tog därmed fjärde vinsten på de fem senaste matcherna. Rögle hade innan matchen sju raka vinster.

FAKTA

Rögle–Växjö 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (7.39) Anders Eriksson (Daniel Åhsberg).

Andra perioden: 0–2 (17.25) Anders Eriksson (Erik Josefsson).

Tredje perioden: 0–3 (11.21) Anders Eriksson (Joakim Hillding).

Skott: 33–32 (10–11, 10–6, 13–15).

Utv, Rögle: 2x2. Växjö: 2x2.

Domare: Christoffer Karlsson, Vadstena.

Publik: 3 516.

ARTIKELN HANDLAR OM