Derbyutklassning 2: Växjö överlägset

Tingsryd utan chans på hemmaplan

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Erik Josefsson gjorde tre mål.
HOCKEY

Rivaliteten var glödhet mellan Växjö och Tingsryd inför säsongen, men verkligheten i tabellen har visat sig bli som natt och dag.

Växjö befäste sin position som serieetta efter att ha utklassat nästjumbon Tingsryd med hela 7-0.

– Jag tycker vi var det klart bättre laget, säger hattrickskytten Erik Josefsson.

Senast Växjö var på besök i Dackehallen vann Tingsryd med 2-0, men den insatsen var hemmalaget inte i närheten av i returmötet.

Istället vann Växjö med förkrossande 7-0 efter att Erik Josefsson gjort tre mål.

– Ja, det tillhör inte vanligheterna, men det var skönt att det lossnade. Senast jag gjorde det var väl i Gislaved tror jag, säger Josefsson som tyckte att hans lag var klart bättre än motståndarna.

Derbyrivaliteten mellan lagen har också svalnat av något.

– Jag tycker inte att det var så mycket derbykänsla. Båda lagen är fokuserade på det egna, vi på att kriga i toppen, de på att undvika kval, så vem man möter spelar inte så stor roll, det är poängen som är det viktigaste. Det är mer fansen som känner av rivaliteten, säger Josefsson.

Avgjordes i mittperioden

Matchen avgjordes redan i den andra perioden. Efter tre minuter rullade Växjö upp motståndarförsvaret, och David Lundbohm satte upp backen Blaz Gregorc i ett perfekt skottläge och han stänkte in 2-0.

Då tog Tingsryd timeout, men bara en och en halv minut senare forcerade Johan Andersson in 3-0, och mitt i perioden utökade Erik Josefsson och Joakim Hillding ledningen till 5-0.

I den sista perioden kom ytterligare två mål, båda signerade Erik Josefsson, som därmed säkrade sitt hattrick.

Ny nolla av Ahlsenfelt

Oscar Ahlsenfelt i Växjös mål räddade 23 skott och höll sin andra raka nolla.

– Han gör en riktigt bra match, säger Josefsson vars Växjö knappt haft en svacka på hela säsongen.

– Vi har ett väldigt bra lag och alla jobbar målmedvetet och älskar att vinna, då är det lätt att gå till jobbet och prestera. Den här segern var viktig för oss, nu i slutskedet är det viktigt att fortsätta plocka poäng.

Tingsryd, vars nya tränare Joakim Fagervall har en bakgrund i just Växjö, är inne i en formsvacka, och laget har bara spelat in tre poäng på de tio senaste matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM