”Domaren bad om ursäkt efter matchen”

Rögles assisterande tränare Kenny Jönsson:

HOCKEY

Domaren Mikael Holm dömde felaktigt ett mål för Västerås i ABB Arena.

Efter matchen bad han om ursäkt.

– Domaren kom in till oss efteråt och ursäktade sig för att ha tagit fel beslut, berättar Rögles assisterande tränare Kenny Jönsson.

Det var i början av den sista perioden som Viktor Mårtensson sköt i stolpen för Västerås.

Spelet fortsatte och vid nästa avblåsning startade en stor diskussion mellan domarna och de båda lagen vilket resulterade i att domaren Mikael Holm dömde mål.

– Min första reaktion är att jag inte ser något alls. Jag ser bara att domaren står bakom mål som signalerar klart att det inte är mål, och då gick spelet vidare och det kändes som att det var ur världen, berättar Rögletränaren Kenny Jönsson.

– Men när spelet blåstes av kom linjemannen in och sade att han var stensäker på att det var mål och då ändrade huvuddomaren beslutet. Det var så jag uppfattade situationen i alla fall.

Holm bad om ursäkt

På tv-bilderna syntes det tydligt att pucken inte var över mållinjen och sekvensen ska också ha visats på jumbotronen i ABB Arena.

– Men vi spelar i HockeyAllsvenskan och där kan man inte ta hjälp av repriserna. Det spelar ingen roll vad vi tycker, domaren dömer och får inte titta på repriserna, säger Jönsson och berättar att Mikael Holm bad om ursäkt efteråt.

– Domaren kom in efteråt och ursäktade sig för att ha tagit fel beslut.

Målkameror kommer

Inför säsongen tog HockeyAllsvenskan beslut om att sätta upp målkameror i samtliga arenor i serien.

Det är sagt att kamerorna ska vara uppe innan jul men de första kamerorna kommer att komma upp först under den andra halvan av november.

Målkamerorna, som har efterfrågats länge, kommer att behövas, vilket inte minst situationen i ABB Arena visade.

– Vi ledde med 3-0 och den här gången blev det inget avgörande mål. Det kunde ha varit värre i slutet av serien om man tappat poäng vilket inneburit att man missat Kvalserien eller något liknande, menar Jönsson som inte var allt för upprörd.

– Det är alltid kul när man vinner, konstaterar han.

ARTIKELN HANDLAR OM