Avgjorde med tre minuter kvar

Martin Johansson hjälte för Mora

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Västerås bet sig kvar i matchen mot Mora långt in i den tredje perioden.

Men när Mora tog ledningen för fjärde gången – genom Martin Johansson tre minuter från slutet – var gästerna ett slaget lag.

– Det var grymt skönt att sätta den pucken, säger segerskytten.

Mora ledde med 1-0, 2-1 och 3-2 hemma mot Västerås, men gästerna lyckades komma tillbaka tre gånger om.

– Det var lite jobbigt, men det gick fram och tillbaka och vi kunde lika gärna ha tagit en tvåmålsledning. Men det blev ju rättvist till slut i alla fall, säger Moraforwarden Martin Johansson som klev fram som matchvinnare för hemmalaget.

När Johansson tre minuter från slutsignalen prickade in 4-3-målet så orkade västmanlänningarna inte resa sig ytterligare en gång.

Segermålet kom bara fem sekunder efter att Mora fått ett mål underkänt.

– I första situationen var det Henrik Eriksson som sköt från dålig vinkel och alla i hallen utom domaren ser att pucken är inne med en eller två decimeter, men det blev bortdömt, säger Johansson.

Bra hemmasvit

Men bara sekunder efter det underkända målet nätade alltså Martin Johansson.

– Jag vann en tekning, sedan gick backen in och sköt och jag styrde in pucken. Det var grymt skönt att sätta det målet, säger han.

I jakten på en kvittering plockade Västerås ut målvakten Daniel Sperrle, men då punkterade Tony Lagerström matchen genom att göra 5-3 i tom bur.

Mora, där både AIK-lånet Mattias Beck och den från hjärnskakning friskförklarade Patrik Andersson gjorde säsongsdebut, tog därmed fjärde raka hemmasegern.

Mora letar efter en svajig säsongsstart efter stabilitet.

– Stundtals spelar vi riktigt bra, både offensivt och defensivt, men vi har väldiga dippar ibland och dem måste vi slipa bort. Vi måste lita på vårt grundspel och utgå från det, säger Martin Johansson.

Västerås, där Jason Walters för fjärde matchen i rad gjorde mål efter att ha prickat in 3-3-pucken, hade innan matchen i FM Mattsson Arena tre raka bortavinster, en svit som nu bröts.

ARTIKELN HANDLAR OM