Alsenfelt gav Malmö svar på tal

Växjö sänkte Malmö.

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Oscar Alsenfelt har provspelat för Malmö, men då fick han inget kontrakt.

När Växjö gästade Malmö Arena fick han chansen i mål och hjälpte gästerna till en 5-2- seger efter en imponerande slutforcering i den sista perioden.

– Jag ska inte ljuga, det var extra skönt att vinna mot Malmö, säger Alsenfelt.

Oscar Alsenfelt är född i Malmö och provspelade också för Malmö Redhawks inför förra säsongen. Men då blev det inget kontrakt för den dåvarande Pantern-keepern.

– Men jag blev inte så besviken faktiskt. Det kändes inte väntat med kontrakt, de hade redan målvakter. Sedan är det klart att jag hellre ville spela där istället för Pantern, det säger sig självt, säger Alsenfelt.

Istället hamnade talangen i oktober i Växjö som behövde en ersättare till skadade Viktor Fasth.

– Växjö ringde och jag hoppade på det direkt, jag hade tillåtelse att lämna Pantern för spel i högre serie. Viktor gick faktiskt sönder efter jag kom, men de hade problem med den andre målvakten och visste att Viktor hade lite skadeproblem. Det gick ju bra och jag fick ett nytt kontrakt, säger Alsenfelt.

Och när Växjö gästade Malmö Arena så visade Alsenfelt sitt kunnande. Han räddade 27 av 29 skott och ledde sitt Växjö till en 5-2-seger.

– Jag har både kompisar och familj som var och kollade och jag har ju spelat med nästan hälften av spelarna i Malmös lag, så visst var det speciellt, säger målvakten.

”Extra viktig vinst”

Växjö ledde med 2-1 efter två spelade perioder och ökade på i den sista akten. Efter drygt två minuter gjorde Steve Saviano 3-1 och mitt i perioden ökade Joakim Hillding på till 4-1 med sitt andra mål för kvällen.

– Det var bara i andra perioden som vi stod lite på hälarna, men sedan kommer vi ut i tredje och är disciplinerade och håller pucken framför oss. Steve Saviano, som nog är seriens bäste forward, gjorde ett fantastiskt mål fram till 3-1, säger Alsenfelt.

Med en och en halv minut kvar att spela plockade Malmö ut målvakten Markus Svensson och lyckades också reducera genom Morten Green, men lyckan blev kortvarig.

Steve Saviano kunde nämligen göra 5-2 i tom bur bara fem sekunder senare. Serietvåan Växjö avslutade därmed sin road trip med en seger efter två raka förluster.

– Vi trycker på att vi inte ska förlora två matcher i rad men det hade vi gjort nu, så det var extra viktigt att vi kunde vinna den här matchen.

Malmö har det trögt i den egna hemmaborgen. Förlusten mot Växjö var den tredje raka på hemmaplan.

ARTIKELN HANDLAR OM