Henrik Eriksson målade igen

Borås vann enkelt mot Rögle

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Henrik Eriksson har onekligen fått en ketchupeffekt vad gällande sitt målskytte.

Den formstarke forwarden satte en ny kasse för Borås när Rögle slogs tillbaka med 5-1 på hemmaplan.

– Självförtroendet är på topp och man vågar lite mer just nu, säger målskytten.

I seriepremiären tog Borås ledningen med 3-0 mot Rögle på bortaplan, men tappade den ledningen och kunde vinna först efter förlängning.

I returmötet i Borås Ishall spelade Borås till sig en ny 3-0-ledning, och den här gången höll man hela vägen ut och vann med 5-1.

– Det kändes som att vi hade lite mer koll på det idag än i premiären. Vi fick 4-0 innan de fick sitt onödiga mål, sedan sade vi att vi skulle spela enkelt för vi behövde ju inte jaga, säger Henrik Eriksson som gjorde mål igen.

Forwarden lyckades efter en del snirklande och en portion tur få in 3-0-målet i början av den andra perioden. Det var Erikssons sjätte mål på de tre senaste matcherna, innan dess hade det bara blivit två mål på tolv matcher.

Tredje raka hemma

Eriksson har nu gjort åtta mål den här säsongen.

– Det känns som att det studsar med mig nu, så det är bara att skjuta och hoppas att pucken går in, säger Eriksson.

– Ibland går det mesta in och ibland är det tyngre, så brukar det vara för målskyttar. Det är lite olika, men målen brukar faktiskt komma klumpvis och man får hoppas att det håller i sig nu.

När Jens Karlsson prickade in 4-0 bakom Joel Gistedt i Röglekassen var matchen stängd.

Rögle bytte målvakt efter fjärde baklängesmålet då Jonas Fransson kom in, och därefter spelade gästerna upp sig, men närmare än Mads Bödkers 1-4-reducering kom man aldrig.

Per Fernhall gjorde 5-1 i tom bur och Borås plockade tredje raka hemmavinsten.

– Det var väldigt skönt att vi kunde vinna efter förlusten i Örebro senast. Vi måste ta poängen på hemmaplan och sedan ta bonuspoäng på bortaplan, säger Henrik Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM