Hattrick av Damien Fleury

Västerås slog tillbaka Oskarshamn

HOCKEY

Franske snipern Damien Fleury levererar för Västerås.

HockeyAllsvenskans numera bästa målskytt svarade för tre mål när Oskarshamn besegrades med 5-2.

– Jag har en riktigt bra känsla nu, säger Fleury.

Importer har kommit och gått i Västerås den här säsongen, men franske forwarden Damien Fleury består.

Och det är inte konstigt.

Fleury sköt tre mål när Oskarshamn besegrades med 5-2 på hemmaplan och nu är 24-åringen HockeyAllsvenskans bästa målskytt med sina tio fullträffar.

– Jag vet inte riktigt varför det blir så många mål, men klubban är en bra vän just nu och jag hoppas att jag försätter att göra mål. Jag har en bra känsla, säger Fleury på sin franskklingande engelska efter matchen.

Fransmannen gör sitt första år i Sverige och har imponerat med sin speed.

– Det är tufft för det går snabbare än i Frankrike. Men under mina tre år i Grenoble så hade jag svenske coachen Mats Lusth så jag fick träna hårt under honom, så det var inte så stor omställning för mig att komma hit ändå, säger Fleury.

Förlust nästa…?

Fleury inledde målskyttet mot Oskarshamn med att lobba in 1-0, en målvaktstavla av förre Västeråskeepern Jens Holmström. Sedan styrde han också in 2-1 och gjorde avslutande 5-2 i tom bur.

Västerås trend med att förlora och vinna varannan match fortsätter därmed. De tio senaste kamperna har man förlorat varannan och vunnit varannan match.

– Det är många bra lag i den här ligan men jag vet inte riktigt varför vi inte kan vinna två raka, men det känns som att vi är på gång nu. Nästa hemmamatch mot Sundsvall så ska vi verkligen försöka vinna två matcher i rad, säger Fleury.

Oskarshamn förlorade sin andra raka match och ligger fyra i tabellen. Västerås är sexa, två poäng bakom.

– Vi behövde verkligen de här tre poängen. Vi spelade bra i 60 minuter, så det var välförtjänt, säger Fleury.

ARTIKELN HANDLAR OM