Conny Strömberg poängkung igen

...trots Soares poäng

HOCKEY

Conny Strömberg gjorde det igen.

Storstjärnan höll undan i poängligan och plockade andra raka titeln.

– Två år i rad, det är väl en merit om någon, säger poängkungen.

Det har varit en turbulent säsong för Conny Strömberg. I slutet av 2010 stängdes han av från spel i Örebro eftersom han brutit mot klubbens alkoholpolicy och det sades att han gjort sitt i klubben.

Några veckor senare togs han till nåder, kom in i laget och sprutade in poäng. När säsongen summeras har han vunnit poängligan igen.

– Det satt hårt inne, det var en pinne, men jag är jättenöjd. Det som räknas är att bli etta och inte tvåa, säger Strömberg som fick ihop 58 poäng (Växjös Joshua Soares var tvåa med 57).

Ifjol spelade veteranen på sig själv som poängligavinnare och vann enligt uppgifter 60 000 kronor, något som sedan förbjöds.

– I år har jag inte spelat på mig själv, det får man ju tydligen inte göra. Det kanske är några andra som gjort det som man kan ha gjort glad, skrattar Conny.

Ser fram emot kvalserien

Något som däremot har sjunkit är målkvoten, 18 mål ifjol, tolv baljor i vinter.

– Ja, exakt. Jag gjorde många mål från början ifjol, men i år blev det mer assist. Jag jobbar på att skjuta mer, jag är inte bra på det än, men det är små marginaler också, säger forwarden som upplever sig vara mer uppvaktad i år.

– Ja, det har jag väl varit ganska mycket mer. De har studerat vårt power play, de ger oss och mig mindre tid. Det har varit mer fokus på mig, men det är väl normalt eftersom de vet vad jag kan.

Men säsongen är inte över, nu är det kvalserien?

– Det ska bli jätteskoj med kvalserien för det har vi kämpat för hela säsongen. Nu satsar vi på att göra det så bra som möjligt, det är ju bara att sikta på att bli etta eller tvåa. Stämmer det för oss tror jag vi blir farliga.

Och hur många poäng gör du där?

– Hur många matcher är det? Jaså, tio…ja du… jag satsar på 15 poäng.

FAKTA

Växjö–Rögle 5–2 (1–0, 1–0, 3–2)

Första perioden: 1–0 (19.05) Dustin Johner (Christian Magnusson, Johan Jonsson).

Andra perioden: 2–0 (19.39) Joakim Hillding (Joshua Soares).

Tredje perioden: 2–1 (2.47) Henrik Björklund (Ted Brithén, Victor Bartley) spel fem mot tre, 3–1 (5.07) Joshua Soares (Nicklas Rahm, David Lundbohm), 4–1 (6.04) Daniel Åhsberg (Johan Markusson, Erik Josefsson), 4–2 (11.37) Henrik Björklund (Jakob Johansson) spel fem mot fyra, 5–2 (14.16) Gustav Hjalmarsson (Steve Saviano, Dustin Johner).

Skott: 40–28 (15–11, 12–7, 13–10).

Utv, Växjö: 5x2. Rögle: 5x2.

Domare: Robin Karlsson, Alvesta.

Publik: 2 205.

Poängligan, allsvenskan: 1) Conny Strömberg, Örebro, 58 poäng. 2) Joshua Soares, Växjö, 57 poäng. 3) Mattias Persson, Troja, 53 poäng. 4) Jens Bergenström, Leksand, 49 poäng. 5) Johan Sjödell-Wiklander, Örebro, 49 poäng.