”Såg aldrig att pucken var inne”

Almtuna kräver att videodomarbilderna offentliggörs

HOCKEY

Leksands 3-1-mål mot Almtuna godkändes först efter videogranskning, vilket upprörde Almtuna.

Och några tv-bilder som visar att pucken är inne finns inte.

– Jag var inne på det bytet och fanns framför mål, och jag såg aldrig att pucken var inne. Men det är svårt att säga för mig också, säger lagkaptenen Joachim Gellerstedt.

Det var i början av den tredje perioden som Leksand spelade in pucken mot Almtunas mål, och efter att Jens Bergenström vispat till pucken signalerades för mål av Leksandsspelarna och målet videogranskades.

Till slut dömdes 3-1, trots att inga tv-bilder visade att pucken var inne.

– Vi kollade på bilder efteråt och såg ingen bild där pucken var inne, men det är sådant som händer, och det är videodomarens jobb att se det där och han måste ha sett att den var inne, säger Almtunas lagkapten Joachim Gellerstedt som inte vill förstora upp händelsen, men som ändå var inne på isen och inte såg att pucken gick in.

Vill se förändring

Nu menar fler, inklusive tränaren Bobo Simensen, att videodomarbilderna måste offentliggöras.

– Videodomaren har säkert någon mer vinkel som vi inte sett. Det är svårt för oss att säga, men det känns tveksamt och vi såg inte att någon puck var inne i alla fall, säger Gellerstedt.

Målet blev inte matchvinnande men tog udden av jagande Almtuna.

– Det var ett jätteviktigt mål, visst är det så, men jag vet inte om det sänker oss även om vi går ner oss spelmässigt efter det. Jag tycker att det är en ganska jämn match i 60 minuter, säger Gellerstedt.