Tingsryd ovanför kvalstrecket

Troja förlorade igen

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Janos Vas.
HOCKEY

Tingsryd har krånglat sig över det negativa kvalstrecket i HockeyAllsvenskan.

I det heta smålandsderbyt mot Troja/Ljungby avgjorde man med dryga minuten kvar att spela genom tvåmålsskytten Janos Vas.

- Vi växlar tempo i sista och det är rättvist att vi vinner, säger lagkaptenen Thomas Lundström.

Det var viktiga poäng som stod på spel när lag nummer tretton och fjorton i HockeyAllsvenskan, Tingsryd och Troja/Ljungby, drabbade samman smålandsderbyt.

Troja/Ljungby tog en tidig 1-0-ledning i den första perioden, och det resultatet stod sig till mitten av den sista perioden.

- Jag tycker inte att vi spelade så bra under de första två perioderna, men sedan tycker jag att vi växlar upp, säger Tingsryds veteran och lagkapten Thomas Lundström.

I den sista perioden hettade mötet till ordentligt med fyra mål på de nio avslutande minuterna.

Tingsryd vände till 2-1, men med drygt två minuter kvar kvitterade Trojas Mattias Persson till 2-2.

Men det här är inte Trojas säsong. Knappa minuten senare skickade nämligen Janos Vas in matchvinnande 3-2 till Tingsryd med sitt andra mål för kvällen.

- Det är alltid skönt med vinst och även om det är mycket tur att vi vinner i och med det sena 3-2-målet så tycker jag att vi förtjänar det, säger Lundström som var nöjd med att laget orkade svara på Trojas 2-2-mål.

- Det som är mest skönt är att vi vinner även om vi inte spelar så bra, det är ett styrkebesked.

”Blickar framåt”

Tingsryd kravlade sig därmed över det negativa kvalstrecket i och med att man passerade Sundsvall i tabellen.

Tingsryd hade, likt Troja har nu, en svacka tidigare under säsongen med sju raka nederlag, men laget har lyckats arbeta sig ur den svackan.

- Vändningen kom när vi vann mot Almtuna på straffar borta. Vi spelare hade ett möte innan den matchen och tryckte på klassiska saker som att peppa varandra och agera med rätt kroppspråk, och då kom också vändningen, säger Lundström som givetvis är nöjd med att laget numera inte är på kvalplats.

- Nu blickar vi bara framåt, säger han.

Troja är alltjämt fast förankrade i botten. Laget har nu mindre smickrande 13 raka nederlag och hela sex poäng upp till Sundsvall som ligger närmast ovanför i sammandraget.

ARTIKELN HANDLAR OM