Junioren fortsätter att dominera

Nya poäng av Tim Heed när Växjö vann

HOCKEY

Tim Heed fortsätter att ösa in poäng i HockeyAllsvenskan.

Juniorbacken sköt ett mål när Växjö slog tillbaka Borås med 4-1 och 19-åringen är därmed fortsatt backbäst i serien – trots att han bara spelat hälften av matcherna.

– Det är rätt sjukt egentligen, säger talangen.

Tim Heed. FOTO: BILDBYRÅN

Tim Heed fick inte plats i Södertäljes backbesättning den här säsongen och därför lånades han ut till Växjö.

I säsongsinledningen spelade han tre matcher och gjorde åtta poäng.

Sedan kallades han hem till Södertälje, men kom tillbaka till Växjö för en knapp vecka sedan. Och efter att han skjutit 2-0-målet mot Borås så har han nu gjort sju poäng på fem matcher sedan comebacken.

Totalt har det blivit 15 poäng på vilket är backbäst i serien, och då har han bara spelat åtta matcher.

– Det är rätt sjukt att man kan leda poängligan när man bara spelat hälften av matcherna, men det har flutit på för min del, säger Heed som öst in poäng i power play.

– Det är där jag har mina största styrkor och det är där jag gör de flesta av mina poäng. Jag spelar med bra spelare som kan sätta dit puckarna och jag är väl på rätt plats vid rätt tillfälle.

”Vill spela i elitserien”

Trots sin poängsuccé har han inte fått chansen i J20-landslaget i höst.

– Det är klart man blev besviken för man vill ju kämpa om en plats i JVM, men det är bara att fortsätta köra på och visa att de har fel, säger Heed som inte hoppas att JVM-chansen är körd.

Att hoppa mellan Södertälje och Växjö är inte heller några problem.

– Det har fungerat jättebra och Växjö har tagit hand om mig så det har inte varit några problem. Det är klart jag vill spela i elitserien, men just nu är det bra för mig att vara här och få mer istid.

Växjö hade inga problem att besegra Borås för tredje gången den här säsongen. Laget hade 1-0 efter första perioden, 3-0 efter andra och när Steve Saviano skickade in 4-0 17 sekunder in i sista perioden var det definitivt avgjort.

Växjö vann till slut med 4-1 och målvakten Oscar Alsenfelt, som vaktat Växjös bur i alla tre matcherna mot Borås, motade 40 av 41 skott.

ARTIKELN HANDLAR OM