SUPERSÅGNINGEN

”Skicka fanskapet åt skogen”

HOCKEY

Jens Karlsson sänkte Joshua Soares med en tackling mot huvudet.

Det fick Växjös tränare Janne Karlsson att tappa fattningen totalt.

– Skicka fanskapet åt skogen, säger han i Viasat Hockey.

Endast 42 sekunder återstod av den allsvenska matchen mellan Borås och Växjö. Växjö ledde med 4–1, och en puck gick ner i det ena hörnet. Växjös Joshua Soares var först på pucken och spelade den vidare.

Då kom Borås forward Jens Karlsson i full fart och tacklade Soares med händerna upp mot huvudet på kanadensaren som hade vänt sig bort från Karlsson.

Utvisad för boarding

Soares klarade sig oskadad, men ett stort bråk uppstod efteråt och resulterade bland annat i två matchsstraff. Dock inte åt Jens Karlsson som klarade sig undan med två minuter för boarding.

Men det slutade inte där. Efter matchen skällde Växjös tränare Janne Karlsson ut Jens Karlsson efter noter. När han sedan kom för att intervjuas i Viasat Hockey hade hans känslor inte lugnats.

– Sveriges fegaste hockeyspelare åker omkring när vi leder med 4–1 och försöker plocka en kille när han inte är med. Det hade kunnat gå riktigt illa och jag är ruggiigt besviken och hänvisar till domaransvarige Peter Andersson: För fan, nu får du ta och städa upp. För att de inte plockar och beivrar såna grejer det är ta mig fan skandal och det gör så att man blir förbannad, säger han, och fortsätter:

– Det är patetiskt. En av de räddaste hockeyspelarna i hela Sverige åker omkring och gör en sån grej.

”Tror att det är nån jävla Jönssonliga”

Men sågningen slutade inte där.

– Man kan vara tuff. Man kan ge smällar och man kan ta smällar. Men jag tycker det där är... Man åker på en kille som inte är med, en kille som inte vill annat än att spela hockey och är förbannat bra. Sen kommer det en kille som tror att det är nån jävla Jönssonliga vi håller på med, att han får spela precis som han vill. Och jag tycker innerst inne att han... Jag blir förbannad. Skicka fanskapet åt skogen, säger jag bara!

ARTIKELN HANDLAR OM