Fem mål i en period räckte

Seriejumbon Troja/Ljungby tog andra raka

HOCKEY

Troja/Ljungby trivs mot Borås.

Smålänningarna tog säsongens tredje seger över västgötarna genom att vinna med 5-1 efter att ha gjort samtliga fem mål i mittperioden.

– Går man tillbaka något år så var de en skräckmotståndare, säger Trojaveteranen Daniel Håkansson.

Seriejumbon Troja/Ljungby har tagit tre trepoängare den här säsongen.

Det anmärkningsvärda? Att samtliga kommit mot Borås.

– Går man tillbaka ett år så var de skräckmotståndare och vi hade åtta raka förluster mot dem eller något, men man kan säga att det har vänt nu, säger lagkaptenen Daniel Håkansson.

Stark andraperiod

Lagen möttes så sent som i onsdags och då vann Troja med 4-3, och när lagen möttes igen, denna gång i Borås Ishall, så vann Troja/Ljungby igen tack vare en stark andraperiod.

Redan efter 25 sekunder av mittakten så kvitterade Daniel Håkansson till 1-1 och efter 47 sekunder gjorde Istvan Bartalis 2-1. Mitt i perioden styrde Håkansson in även 3-1, och med två mål fördubblade Trojakaptenen säsongens målskörd.

– Jag har haft en knackig inledning poängmässigt. Jag råkade ut för en fingerskada och haft en halsfluss där jag fick ta penicillin och det är sådant som påverkar alla spelare. Sedan är det tillfälligheter också, jag har varit med så länge att jag vet att det vänder, säger Håkansson.

”Tar ett nytt avstamp”

Troja tryckte in ytterligare två mål i mittperioden och matchen slutade också 5-1 efter en mållös sistaperiod.

I och med segern har Troja/Ljungby nu 15 inspelade poäng och har återigen kontakt med lagen ovanför i tabellen. Laget är två poäng efter Tingsryd och tre poäng bakom Borås närmast ovanför i sammandraget.

– Trots att vi har förlorat så mycket så har vi spelat bra i många matcher. Det har varit knäckande för laget med tunga förluster men jag tycker att vi tagit det bra, och vi vet att det vänder någon gång, precis som det gjorde ifjol, säger Håkanssons vars Troja ändrat målsättningen från playoff till att hänga kvar.

– I och med att vi tappat så mycket i början måste man börja snacka i nya banor och ta ett nytt avstamp. Jag tycker det är rätt, säger Håkansson.

ARTIKELN HANDLAR OM