Smakstart gav Bofors derbyseger

Slog tillbaka serieledarna på bortaplan

HOCKEY

Örebro var favoriter i derbyt mot Bofors, men det var laget från Karlskoga som drog längsta strået.

Bortalaget, som egna tränaren Sam Hallam kallade bortskämda i lokaltidningarna, gick upp i en 4-0-ledning, och det orkade Örebro aldrig äta ikapp.

– Jag är trött men ruskigt glad, säger veteranen Kristofer Näslund.

Det är alltid hett mellan Örebro och Bofors - och säsongens andra derby var inget undantag.

Örebro vann det första mötet efter en mäktig vändning i slutet, i den andra mötet var det Bofors som tog tag i taktpinnen direkt.

Kanske en effekt av att tränaren Sam Hallam i lokaltidningarna i Värmland kritiserat laget för att vara bortskämda.

Kristofer Näslund slog i den viktiga 1-0-målet i slutet av den första perioden.

– Första målet är alltid viktigt för att man ska få självförtroende. Man får cred för att man gör något bra så det var viktigt att få det innan pausvilan, säger Näslund till Viasat Hockey.

I den andra perioden ökade Eetu Qvist på till både 2-0 och 3-0 och i början av den sista perioden slog Johan Larsson in 4-0 - och då verkade matchen avgjord.

- Det fjärde målet var oerhört viktigt för oss, säger Näslund som fick se Örebro äta sig in i matchen i den sista perioden.

"Bofors bäst i dagsläget"

Hemmalaget reducerade till både 1-4 och 2-4.

- Det är psykologiskt för man blir lite rädd, istället för att vilja vinna så blir vi rädda att förlora. De kom i 200 knyck hela tiden, men vi redde ut det, säger Näslund till Viasat Hockey.

Med mindre än fem minuter kvar spelade Magnus Nygren snyggt fri Peter Wennerström som sprätte in 5-2 med sitt första mål för säsongen. Bofors vann med 6-3 till slut.

- Det var sjukt kul med slutsålt och många från Karlskoga här. Det blir extra med en sådan här inramning, och det var högt tempo i hela matchen, säger Näslund.

- Det här var viktigt för alla i Karlskoga. I dagsläget är Bofors bäst.

ARTIKELN HANDLAR OM