Nya hemmamål av lagkaptenen

Brendheden trivs i Lindab Arena

HOCKEY

Andrée Brendheden har haft en säsong kantad av motgångar.

Men nu har Röglekaptenen börjat komma igång, i alla fall på hemmaplan, och mot Västerås sköt han det viktiga 4-2-målet och ledde sitt lag till sjätte raka hemmasegern.

Andrée Brendheden är ny lagkapten i Rögle den här säsongen, men varken spelet eller målskyttet har fungerat, bland annat på grund av skadeproblem.

Men i de senaste hemmamatcherna har skarpskytten börjat leverera.

Rögle spelade till sig en 3-0-ledning mot Västerås i Lindab Arena, men gästerna åt sig tillbaka via två reduceringspuckar i mittperioden, och i slutet av andra och i början av tredje hade man också bud på ett kvitteringsmål.

Då, mitt i slutakten, steg Brendheden fram och tryckte in 4-2-pucken efter en Daniel Sperrle-retur, och kaptenen gjorde därmed mål för tredje hemmamatchen i rad. Fullträffen var hans femte mål för säsongen, och anmärkningsvärt är att samtliga mål kommit hemma i Ängelholm.

Rögle, som vann med just 4-2, plockade därmed sjätte raka hemmasegern och nu skiljer det bara en poäng i tabellen mellan sexan Västerås och sjuan Rögle.

FAKTA

Rögle–Västerås 4–2 (1–0, 2–2, 1–0)

Första perioden: 1–0 (8.02) Henrik Björklund (Jakob Johansson, Rasmus Bengtsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (1.09) Viktor Lindgren (Carl Gustafsson, Christoffer Persson), 3–0 (5.04) Christopher Liljewall (Daniel Glimmenvall, Andrée Brendheden) spel fem mot fyra, 3–1 (8.29) Markus Ljungh (Dennis Rasmussen, Peter Öberg), 3–2 (12.01) Rasmus Sandström (Alexander Ribbenstrand, Evan McGrath).

Tredje perioden: 4–2 (11.35) Andrée Brendheden (Henrik Björklund, Adam Hobson).

Skott: 26–30 (7–13, 9–11, 10–6).

Utv, Rögle: 7x2. Västerås: 6x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 2 781.

ARTIKELN HANDLAR OM