Islossning för Almtuna

Andrum för Bobo Simensen

Foto: PIC-Agency
HOCKEY

Efter fyra raka förluster och bara fyra gjorda mål så lossnade det äntligen för Almtuna i hemmamatchen mot Troja/Ljungby.

Pressade tränaren Bobo Simensen fick se sitt lag vinna med hela 7-1.

– Det var lite måstematch för oss idag, säger Simensen.

Ifjol var Almtuna den stora sensationen i hockeyallsvenskan och tog sig hela vägen till kvalserien.

I år har det dock inte gått lika bra, och inför hemmamötet med tabelljumbon Troja/Ljungby stod laget på fyra raka förluster där man bara producerat fyra mål framåt.

De svaga insatserna har skapat spekulationer om att tränaren Bobo Simensen ska försvinna.

– Vem säger det? Det pratas alltid bland fans, så är det alltid, säger Simensen.

– Serien är lång, det är många matcher är kvar och vi ser bara fram emot nästa match. Vi har inte målsättningen att gå till kvalserien utan vi ska till playoff.

Mot Troja lossnade det för Almtuna. Ordentligt.

Johan Berggren sköt 1-0 redan efter en och en halv minut och innan fem minuter var spelade hade Johan Wikström utökat till 2-0.

Islossning

Efter halva matchen hade Almtuna dragit från till hela 5-0, och vann till slut med 7-1.

– Jag tycker att vi har spelat bra i de senaste matcherna men inte fått med oss något. Jag tycker de var bättre än oss från start, men vi växte allteftersom och vann rättvist. Dessutom gjorde Magnus Hellberg en bra match i mål, säger Simensen som ändå varit orolig över målskyttet.

– Det har varit jobbigt faktiskt. Vi har skapat många chanser men inte varit effektiva. Idag fick vi första och andra målet och kunde gå på det. Fortsätter vi spela som vi gjort de senaste matcherna så kommer det att lossna.

Trendbrottet var viktigt för Almtuna som både skapade andrum neråt, och även minskade glappet upp till playoff.

FAKTA

Almtuna–Troja/Ljungby 7–1 (3–0, 2–1, 2–0)

Första perioden: 1–0 (1.26) Johan Berggren (Joakim Nordström), 2–0 (4.55) Johan Wikström (Andreas Paulsson), 3–0 (18.35) Mark Hurtubise (Andreas Paulsson, Robin Andersson).

Andra perioden: 4–0 (2.51) Joachim Gellerstedt (Mark Hurtubise, Fredrik Abrahamsson), 5–0 (8.01) Robert Kimby (Fredrik Vestberg), 5–1 (19.28) Mattias Åkesson (Filip Olsson, Patrik Kannerling).

Tredje perioden: 6–1 (1.23) Johan Berggren (Henrik Nilsson), 7–1 (18.26) Johan Wikström (Andreas Paulsson, Henrik Nilsson).

Skott: 41–33 (13–11, 12–12, 16–10).

Utv, Almtuna: 6x2. Troja/Ljungby: 7x2.

Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 903.

Jonas Gustavsson

ARTIKELN HANDLAR OM