Lagkaptenen fixade viktig poäng

Niklas Fogström avgjorde i sudden mot Borås

HOCKEY

Jakten på playoff fortsätter.

Mora plockade en viktig extrapoäng mot Borås sedan lagkaptenen Niklas Fogström avgjort på övertid.

– Det var oerhört viktiga poäng, säger finländaren.

Moras jakt på en plats i playoff fortsätter.

Bortamatchen mot Borås var viktig, och till slut kunde Mora, tack vare lagkaptenen Niklas Fogström, fixa extrapoängen som kan visa sig bli viktig till slut.

Matchen slutade 1-1 sedan Fogström spelat fram Jens Jakobs till Moras ledningsmål, och bara 53 sekunder in på övertiden slog finländaren till igen och avgjorde matchen.

– Dan Iliakis missade målet med sitt slagskott och sedan passade Robin Gartner mig och jag kunde vandra in mellan cirklarna och sätta pucken, säger Fogström om sitt mål.

Fogström, som sköt dubbla mål senast mot Troja/Ljungby, har därmed gjort fyra poäng på de två senaste matcherna.

– Jag har varit under isen tidigare så det är verkligen dags att jag stiger fram och levererar, säger en självkritisk Fogström.

Daniel Hansen bra

Borås var det spelförande laget och vann också skotten med 29-22, men Daniel Hansen spelade bra i Moramålet, inte minst i den sista perioden.

Mora har nu plockat poäng i åtta av de nio senaste matcherna. Laget är nia i tabellen, tre poäng efter Västerås på den sjunde och sista playoffplatsen.

– Det här var oerhört viktiga poäng, vi skapar gap neråt men framförallt så knaprar vi in uppåt. Allt handlar om att få till playoff, säger Fogström.

– Vi har verkligen blivit stabilare och har gnuggat mycket på försvarsspelet. Vem som helst kan slå vem som helst i den här serien så man måste verkligen vara förberedd hela tiden, och det är vi nu.

Borås är elva och har nio poäng upp till sjundeplatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM