Troja vann måstematchen

HV-lånet fixade extrapoängen efter sent tapp

HOCKEY

Troja/Ljungby hade 2-0 i måstematchen mot Sundsvall, men tappade till 2-2 i slutminuterna.

På övertid klev HV 71-lånet Oscar Fantenberg fram och skottade in det matchvinnande målet som gav Troja den viktiga extrapoängen.

– Vi måste ha varenda poäng vi kan få, säger Fantenberg.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Oscar Fantenberg.

Ljungbysonen Oscar Fantenberg, inlånad från HV 71, blev stor matchvinnare för Troja/Ljungby när han på övertid stänkte in 3-2-målet som gav hemmalaget extrapoängen mot Sundsvall.

– Jag såg inte pucken gå in, jag försökte bara få pucken på mål, säger Fantenberg till Viasat Hockey.

– Vi hade ett 2-0-läge men släpper till 2-2, men en pinne får vi vara glada för.

Seriejumbon Troja hade 2-0 efter två perioder, men tappade in två mål i sista perioden, det

sista insläppt i spel fem mot sex sedan Sundsvall tagit ut målvakten.

– Vi backar hem för tidigt, anfall är bästa försvar, men det blir så här när man inte har självförtroende. Det är svårt att förklara, men det gnager i bakhuvudet att man förlorat många matcher, säger Fantenberg.

Viktig extrapoäng

Slutminuterna blev högdramatiska. Först hade Sundsvalls Pär Lindholm ett friläge och i sekvensen efter fick Troja ett friläge genom Adam Miller – men båda brände och matchen gick alltså till övertid.

I och med extrapoängen knaprade Troja därmed in en poäng på Sundsvall i bottenstriden, men har fortfarande fem poäng upp till säker mark ovanför kvalstrecket.

– Vi förlorade mot Almtuna med 7-1- senast så det var ändå starkt att vi kunde komma tillbaka här på hemmaplan. Vi måste ta varenda poäng vi kan få, säger Fantenberg till Viasat Hockey.

ARTIKELN HANDLAR OM