Derbyslakten

Rögle vann med 6-0 mot Malmö

HOCKEY

Rögle krossade Malmö i hemmaderbyt.

Calle Gustafsson satte 1-0 redan efter 16 sekunder, och efter 60 minuter visade resultattavlan 6-0.

– Det kan inte bli bättre att vinna med 6-0 inför den här fantastiska publiken, säger Röglemålvakten Jonas Fransson som blev stor matchvinnare.

Foto: FOTO: CONNY SILLÉN
Jonas Fransson.

Rögle visade onekligen var skåpet ska stå i hemmaderbyt mot Malmö.

Redan efter 16 sekunder sprätte Calle Gustafsson in 1-0 efter ett väl förvaltat friläge, och efter 13 minuter gjorde Viktor Lindgren 2-0 med ett distinkt skott efter fin framspelning av Gustafsson.

– Vi sade att vi skulle in och köra från start och när det small redan efter 16 sekunder så kunde det inte bli bättre, säger målskytten Calle Gustafsson till Viasat Hockey.

57 sekunder i den andra perioden skickade Patrik Bergström in 3-0 i power play, och innan matchen var över hade Rögle dragit ifrån till hela 6-0, efter bland annat dubbla mål av Christopher Liljewall i den sista perioden.

Nolla av Fransson

Spelmässigt var Malmö med i matchen i två perioder, men man lyckades inte överlista en stensäker Jonas Fransson i hemmamålet som höll nollan.

Han räddade totalt 34 skott.

– Det känns fruktansvärt härligt. Jag tycker ändå att det var ganska jämnt, men vi sätter våra chanser och det är det som avgör, säger Fransson till Viasat Hockey samtidigt som han gör en segerdans.

– Jag har hittat mitt spel och det fungerar bra nu plus att jag har självförtroende. Jag ser alla skott och har hjälp av mina backar.

”Publiken bar oss”

I den sista perioden bjöd matchen på en rejäl fight – Rögles Victor Panelin-Borg mot Malmös Thomas Larsson. Noterbart är att ett odisciplinerat Malmö drog på sig hela 59 utvisningsminuter, att jämföra med Rögles 35.

Vinsten var Rögles sjunde raka på hemmaplan.

– Det är riktigt skönt att vi får visa att vi är ett så här bra lag, just den här vinsten var viktig för alla i Ängelholm, säger Fransson som hyllade publiken i Lindab Arena.

– De bar fram oss, jag tror inte vi hade orkat åka så mycket skridskor om de inte varit här.

ARTIKELN HANDLAR OM