Superstart räckte för Örebro

Fem mål på nio minuter

HOCKEY

På knappt nio minuter i den första perioden gjorde Örebro hela fem mål på Sundsvall.

Örebro vann till slut med 5-3.

– Vi gör en riktigt bra förstaperiod där vi får utdelning på det mesta, säger Markus Andersson.

Foto: FOTO: CONNY SILLÉN
Johan Adolfsson inledde målskyttet.

Offensivt skickliga Örebro körde plattan i botten från start mot Sundsvall.

Första målet föll efter 5.23, och efter 14 minuter var ledningen uppe i hela 5-0.

– Vi gör en riktigt bra förstaperiod där vi får utdelning på det mesta, säger forwarden Markus Andersson som prickade in ett av Örebromålen.

Men Sundsvall kom igen. Örebro hölls mållösa i både andra och tredje perioden samtidigt som Sundsvall skickade in tre mål bakom säsongsdebuterande målvakten Ola Nilsson.

– Deras målvakt började spela riktigt bra och samtidigt som de fick in några mål så fick de energi. Efter deras 5-3-mål kände vi att vi måste skärpa till oss och det tycker jag också att vi gjorde, säger Andersson som premierade motståndarna.

– Sundsvall är ett bra lag och man kan inte slappna av, vilket visade sig här.

En poäng efter Växjö

För första gången den här säsongen fanns inte Michal Zajkowski i Örebros målbur, utan istället den nyvärvade backupen Ola Nilsson.

Han räddade 27 av 30 skott.

– Det var nog skönt för Michal att äntligen få vila, han har spelat mycket. Ola gjorde det riktigt bra och det är skönt att vi har en målvakt som vi vet kan komma in och ta över spaden, säger Andersson.

Örebro, som är serietvåa en pinne efter Växjö, har gjort en kanonsäsong så här långt, och inte minst startat många matcher bra.

– Förra säsongen lämnade vi handikapp i början av många matcher, men det gör vi inte nu. Vi har betonat hur viktig starten av matcherna är, och där har vi skärpt oss, säger Markus Andersson.

FAKTA

Örebro–Sundsvall 5–3 (5–0, 0–2, 0–1)

Första perioden: 1–0 (5.23) Johan Adolfsson (Jon Palmebjörk, Henrik Löwdahl), 2–0 (10.20) Marcus Jonasén (Jonas Karlsson, Thomas Enström), 3–0 (11.52) Fredrik Orrsten (Ryan Gunderson) , 4–0 (12.17) Markus Andersson (Fredrik Orrsten, Michal Lukac), 5–0 (14.00) Albin Lorentzon (Ryan Gunderson, Jon Palmebjörk).

Andra perioden: 5–1 (8.30) Erik Thorell (Gustaf Thorell, Mikael Simons), 5–2 (15.18) Mikael Simons (Gustaf Thorell, Christopher Thörn).

Tredje perioden: 5–3 (0.41) Stefan Espeland (Daniel Olsson, Niklas Zetterström) spel fem mot fyra.

Skott: 43–30 (18–8, 16–17, 9–5).

Utv, Örebro: 5x2. Sundsvall: 5x2.

Domare: Christoffer Karlsson, Vadstena.

Publik: 1 474.

ARTIKELN HANDLAR OM