Tvillingjuniorer matchvinnare

18-åringarna fixade Malmös seger

Foto: PIC-Agency
HOCKEY

Juniortvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm fick chansen i Malmö borta mot Mora.

De tackade för förtroendet genom att kombinera in de två första målen i Malmös 3-1-seger.

– De hittar de här passningarna till varandra som gör att man tror att de har någon telepati, säger assisterande tränaren Marcus Magnertoft.

Pathrik Westerholm fick debutera i hockeyallsvenskan för Malmö redan i september, och i bortamötet mot Mora var det dags för tvillingbrorsan Ponthus Westerholm att spela sin första match i serien.

Duon blixtinkallades till matchen.

– De kallades in sent och kördes till matchen i minibuss, berättar Marcus Magnertoft, assisterande tränare i Malmö.

Men det påverkade inte tvillingarna.

Duon, som alltså spelade tillsammans för första gången i a-laget, steg fram som stora matchvinnare.

Två mål i debuten

Debutanten Ponthus gjorde både 1-0 och 2-0, det första via köksvägen, det andra via en snygg styrning. Brorsan Pathrik spelade fram till båda målen där den öppnade passningen fram till 2-0-styrningen var en delikatess.

– Det är otroligt roligt. De är ganska olika även om de är tvillingar. Ponthus är snipern medan Pathrik är spelföraren, och de kompletterar varandra riktigt bra. De hittar de där öppnande passningarna vilket gör att man tror att de har någon form av telepati mellan varandra, säger Magnertoft som sett bröderna leverera i juniorlaget en tid nu.

– De har gjort det bra i juniorlaget och det var verkligen dags för dem att få spela ordinarie shift och i power play i a-laget. De har en speciell kemi mellan varandra, så det var givet att de skulle spela tillsammans nu.

Röglematchen glömd

Duon spelade med betydligt mer rutinerade Marcus Olsson, och det var också han som punkterade matchen genom att skicka in 3-0 i tom bur i matchens sista minut. Malmö vann till slut med 3-1.

Skåningarna har därmed vunnit fyra av de fem senaste kamperna och stärkte sin fjärdeplats i sammandraget. Dessutom orkade man studsa tillbaka efter det jobbiga nederlaget mot Rögle i lördags där man föll med 6-0.

– Vi hade pratat mycket inför den matchen och trodde att vi var förberedda, men vi kom helt fel in i det när de gjorde mål direkt och sedan hittade vi aldrig tillbaka vilket är olyckligt. Men sådant kan hända, det viktiga är att vi kan studsa tillbaka som vi gör nu, säger Marcus Magnertoft.

ARTIKELN HANDLAR OM