Hillding upp i skyttetopp

Låg bakom Växjös alla mål

HOCKEY

Joakim Hillding sköt samtliga tre mål när Växjö besegrade Västerås med 3-0.

Det innebär att talangen nu toppar skytteligan med sina 14 fullträffar.

– Detta trodde jag inte när säsongen började, säger skyttekungen.

Succén för Växjös nyförvärv Joakim Hillding fortsätter.

22-åringen prickade in säsongens fullträff nummer tolv, tretton och fjorton i hemmamötet mot Västerås, en match som också slutade just 3-0, precis som senast lagen möttes.

– Det är riktigt bra, Västerås är ett bra lag så 3-0 är meriterande för oss, säger Hillding som var stekhet i målskyttet.

– Ja, det är inte ofta man gör tre mål. Jag hade lite flyt med studsar, så det var inte bara skicklighet.

Hillding gjorde 1-0 mitt i den första perioden efter att ha slagit in en retur i power play.

I den tredje perioden utökade han till 2-0, och det var snyggt. Centern kom in från utvisningsbåset, fick ett långt uppspel vilket han tog emot baklänges, snurrade runt, klev in i zon och väl där snärtade han distinkt in pucken bakom Johan Gustafsson.

– Den satt rätt bra faktiskt. Vi hade lite flyt att vi fick pucken precis när jag kom ut, så det är lite tillfälligheter också, säger Hillding.

Toppar skytteligan

Han grävde också in en retur fram till 3-0 efter en Johan Andersson-inbrytning. Två returmål alltså och Hillding var onekligen på rätt plats vid rätt tillfälle.

– Det kändes som att jag läste av spelet rätt bra idag, jag låg rätt hela tiden.

Med kvällens tre mål är Hillding nu uppe i topp i skytteligan på totalt 14 mål – en plats han delar med klubbkamraten Steve Saviano.

– Detta trodde jag inte när säsongen började. Det är jäkligt skoj att man kan leverera så här, och inte bara spela fram till mål. Man får bättre självförtroende ju fler mål man gör, man vågar skjuta, man vågar trixa, säger Hillding som främst är känd som en playmaker.

Christoffer Bengtsberg i Växjös målbur motade 19 skott och höll nollan, och hemmalaget tog femte raka segern och befäste därmed serieledningen.

ARTIKELN HANDLAR OM