Rögle imponerar

Närmar sig toppstriden efter seger mot Leksand

HOCKEY

Rögle trummar på mot den absoluta toppen.

Efter att ha vunnit med imponerande 5-1 mot Leksand i Tegera Arena är skåningarna nu bara tre poäng från tabellens tredjeplats.

– Det här är en av de svåraste matcherna, så visst är det starkt, säger Calle Gustafsson.

Foto: Conny Sillén

Senast släppte Leksand in matchens fyra första mål innan man lyckades vända och vinna mot Tingsryd.

Mot Rögle släppte man också matchens fyra första mål – men gjorde bara ett framåt och förlorade med 5-1.

Liljewall glödhet

Rögles poängkung Christopher Liljewall fortsätter att vara glödhet, han gjorde mål för fjärde matchen i rad när han slog in viktiga 3-0 i mittperioden, ett mål som kom strax efter 2-0-målet i power play av Victor Bartley.

– Det är väl inte så att jag är en utpräglad målskytt egentligen, men har man gjort ett mål så kommer det lätt ett till, säger Liljewall till Viasat Hockey.

Rögle var också det bästa laget i matchen, men Leksand tryckte på i inledningen av sista, men istället för en reduceringspuck så kunde Nils Bergström slå in 4-0 för gästerna.

Nytta av Malmömatchen

Rögle vann till slut med 5-1 och plockade därmed fjärde raka trepoängaren. Laget är nu bara tre poäng efter Leksand på tabellens åtråvärda tredjeplats.

– Det här är en av de svåraste matcherna, så visst var det starkt. Vi har spelat bra på sistone, och framförallt så spelar vi bra i 60 minuter, innan har vi spelat bra i 40 minuter men det räcker inte, säger Rölgeforwarden Calle Gustafsson till Viasat Hockey och menade att laget hade nytta av 6-0-vinsten mot Malmö i lördags.

– Vi hade mycket nytta av den. Hade vi förlorat den matchen hade det blivit jobbigt att komma hit, men nu kom vi med en bra känsla och ett bra spel.

ARTIKELN HANDLAR OM