Grattis...

HOCKEY

... Markus Ljungh, 20, spelare i Västerås som i går tilldelades ”Guldgallret”, ett pris som Viasat Hockey och Hockeyallsvenskan delar ut till seriens bästa junior.

Markus Ljungh.

– Jaha. Det visste jag inte.

Men så är det. Hur känns det?

– Det är ju jättekul att få det. Det har gått förvånansvärt bra i år.

Du var en av 21 kandidater. Varför tror du att de valde just dig?

– Jag har fått förtroende att spela mycket. Och sen har jag dammat in några poäng också.

I fjol 1 poäng i allsvenskan, i år 32. Hur kan det komma sig?

– Jag har fått spela mycket i powerplay, spelar med bra spelare och jag har fått mycket förtroende av Mats. Det ger bra självförtroende.

Hur ska du fira det här?

– Just nu sitter jag och kollar hockey och jag har match mot Mora i morgon (läs i dag). Det får väl bli en kopp kaffe.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att vi går till kvalserien.

FAKTA

Motiveringen:

”För en makalös utvecklingskurva under året, där Markus efter att inte ens haft en ordinarie plats före säsongen, etablerat sig som en av lagets allra mest värdefulla spelare.

Statistiken talar också sitt tydliga språk med +12 i plus/minusstatistiken och 32 gjorda poäng i Grundserien, överlägset bäst av alla juniorer i HockeyAllsvenskan.

Markus har varit framgångsrik i alla spelformer, är ödmjuk och tar stort ansvar, har god spelförståelse och jobbar stenhårt i båda riktningarna. Markus smäller in avgörande mål i power play lika väl som han täcker skott i box play!

Prissumman på 100 000 kronor går till VIK Västerås HK:s juniorverksamhet som belöning för klubbens framgångsrika utveckling av unga hockeytalanger.”