Leksand missade – för sjätte året i rad

Drömmen släcktes med 39 sekunder kvar

HOCKEY

Drömmen levde in i det sista.

Men med bara 39 sekunder kvar avgjorde Mora kvalet till kvalserien sedan Västerås tagit ut målvakten.

Det innebär att Leksand missar att avancera till elitserien för sjätte året i rad.

– Det är inte här i dag vi missar Kvalserien, säger Leksandstränaren Christer Olsson till Dalarnas Tidningar.

Jon Knuts såg till att Leksand gjorde vad de kunde. 20-åringen avgjorde matchen mot Almtuna med sitt 2-1-mål i den tredje perioden men allt låg inte i Leksand händer.

Tog ut målvakten

På annan ort mötte Mora Västerås hemma och kunde vid seger säkra kvalserieplatsen trots att en omgång återstår. Ett mardrömsläge för Leksand då Västerås var tvungna att vinna för att deras dröm om kvalserien skulle leva.

Det innebar att bortalaget var tvunget att ta ut målvakten vid ställningen 0-0 i slutet av matchen. Det tog Mora tillvara på, gjorde mål i öppen kasse och sköt därmed bort både Västerås och Leksand från kvalserien efter seger 1-0.

”Grämer mig”

– Med den här matchen är jag nöjd. Killarna genomförde den på ett bra sätt. Det som grämer mig är Västerås hemma, där vi bara gör ett mål. I dag spelade vi med en helt annan energi och optimism, säger tränaren Christer Olsson till Dalarnas Tidningar.

Det blir nu Mora som får kvala för en plats i elitserien nästa år. Samtidigt får Leksand kraftsamla för en ny satsning efter att ha missat avancemang för sjätte året i rad.