Leksand storstädar – ut med nio spelare

Bantar truppen rejält

HOCKEY

Efter kvalseriemissen storstädar Leksand i truppen och skickar ut nio spelare.

Fem spelares kontrakt var utgående och fyra ytterligare har fått beskedet att de bör söka sig till en annan klubb.

– Jag kommer inte att köpa ut någon, det är inte så jag vill jobba, säger sportchefen Tommy Salo.

Leksand gjorde en generationsväxling till den här säsongen efter år av floppvärvningar som kostat miljoner – utan att dalaklubben lyckats ta steget upp i högsta serien.

Laget räknade inte med att ta steget upp redan i år men att inte ens nå kvalserien var en missberäkning och dessutom fick man se sig slagen av ärkerivalen Mora.

Nu gör klubben rent hus inför nästa säsong.

Dumpar fyra nya

Sedan tidigare har det varit klart att Kimmo Lotvonen och Antti Hulkkonen inte kommer spela i Leksand nästa säsong. I dag fick även Johan Hägglund, Jared Aulin och Kristian Luukkonen veta att de inte ingår i framtidsplanerna.

Dessutom hoppas sportchefen Tommy Salo att de fyra kontraktsbundna spelarna Eric Moe, Stefan Erkgärds, Jean-Luc Grand-Pierre och Johan Alcén flyttar vidare.

– Det gäller att hitta klubbar som är villiga att ta över deras kontrakt. De är alla fyra bra hockeyspelare men inte de vi söker just nu, säger Salo.

”Kommer inte att köpa ut någon”

Leksand har bara under de fyra senaste säsongerna köpt ut spelare för tolv miljoner.

– Jag kommer inte att köpa ut någon, det är inte så jag vill jobba. Det gäller att hitta klubbar som är villiga att ta över deras kontrakt. De är alla fyra bra hockeyspelare men inte det vi söker just nu.

Men Leksand har också spelare på väg in, förstås.

Tidigare i veckan har Sportbladet berättat att sportchefen Tommy Salo tagit kontakt med Timrås lagkapten Gabriel Karlsson, 31, och Färjestads veteran Pelle Prestberg, 36.