Publikfavoriten stannar i SSK

Månsson: Har inte varit
aktuellt med något annat

Foto: Bildbyrån
Mathias Månsson.
HOCKEY

En efter en har de lämnat degraderade Södertälje.

Men här är en som stannar.

Publikfavoriten Mathias Månsson, 29, har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

– Det har inte varit aktuellt med något annat än SSK, säger han.

Med en match kvar av grundserien hade de fortfarande chansen att ta sig till slutspel – men i stället hamnade de i kvalserien.

Med en match kvar av kvalserien hade de fortfarande chansen att ta sig till elitserien – men hamnade i allsvenskan.

Oturen grinade Södertälje i ansiktet under slutskedet av säsongen, och nu är ”Sportklubben” ett lag i spillror.

Publikfavorit

Men här är en som stannar och vill vara med och spela SSK tillbaka till hockey-Sveriges finrum.

Retstickan Mathias Månsson, som anslöt mitt under säsongen och med sitt uppoffrande spel snabbt blev en publikfavorit i Axa Sports Center, har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

– Det har inte varit aktuellt med något annat än SSK. Det är alltid en process när man ska skriva kontrakt och jag har bara väntat på att allt skulle lösa sig med klubben, säger Månsson i ett pressmeddelande.

”Har ett ansvar”

– Jag vill vara med på resan tillbaka. Det är som jag har sagt tidigare – jag tycker att man ska ta sitt ansvar när man har spelat ner laget i allsvenskan, även om det kändes riktigt tungt efter sista matchen. Men redan efter några dagar kände jag att jag absolut ville vara kvar.

29-åringen är annars en riktig elitserienomad, som hann avverka tre klubbar (Brynäs, Skellefteå och Rögle) innan han värvades till Södertälje – där han tycks ha kommit till rätta.

En annan som tycks ha kommit till rätta i SSK är den slovenske VM-backen Blaz Gregorc, 21. Klubben meddelade i dag att 95-kilosbjässen har kommit överens om ett nytt ettårskontrakt.

ARTIKELN HANDLAR OM