Stjärnvärvningen

SSK värvar NHL-meriterad forward

Foto: AP
HOCKEY

SSK förstärker med en NHL-meriterad forward.

Värvningen av Fernando Pisani, 35, är möjlig tack vare insamlingen ”Fansens Lirare”.

– Han kommer medföra rutin och spets till det unga laget och vi förväntar oss att han kommer bidra till ett bättre offensivt spel, säger SSK:s sportchef Per Nygårds i ett pressmeddelande.

Södertälje förstärker truppen inför avslutningen av hockeyallsvenskan med forwarden Fernando Pisani. 35-årige Pisani har spelat nära 500 NHL-matcher och kommer närmast från Chicago där han noterades för 16 poäng på 60 matcher i fjol.
– Vi är glada över att ha fått forwarden Fernando Pisani med närmare 500 NHL-matcher till SSK. Pisani är mångsidig och kan spela såväl ytterforward som center. Även om hans poängskörd i NHL de senaste säsongerna inte varit så stor tror vi att han i Allsvenskan har kapaciteten att göra en hel del poäng, säger sportchefen Per Nygårds.

”Bidra till målproduktionen”

Huvudtränare Johan Strömwall:
– Fernando kommer tillföra rutin till laget och är en kraftfull spelare som kan hålla i pucken, vinna närkamper och komma in på mål. Han har under de senaste åren inte haft en offensiv roll men när han tidigare har haft det som säsongen 2005-2006 gjorde han mest mål under hela Stanley Cup-slutspelet, det gör man inte utan goda offensiva kvaliteter. SSK har spelat bra i de senaste matcherna och vi hoppas att Pisani kan hjälpa oss att sätt pricken över i, dvs genom att bidra till målproduktionen.

ARTIKELN HANDLAR OM