Hånbanderollen mot Salo såld – till Ledins pappa

Oskarshamns supporterbas: ”Han skulle tydligen sätta upp den på Pers husfasad eller något...”

Foto: PIC AGENCY OCH YOUTUBE
HOCKEY

Oskarshamns fans hånade Tommy Salo med en banderoll – med ett klassiskt citat från hockeystjärnan Per Ledin.

Nu är banderollen såld.

Köpare: Gunnar Ledin, busens pappa.

Förre målvaktsstjärnan Tommy Salo, 40, hoppade av jobbet som sportchef i Oskarshamn – och värvades till Leksand mitt under säsongen i fjol.

Det gillade inte fansen i Oskarshamn.

Välkomnades med plakat

Och när Salo, för första gången sedan avhoppet, förra veckan var tillbaka i Småland – nu som assisterande tränare i Leksand – välkomnades han med ett stort plakat på läktaren.

Där stod: ”Nu är råttet mågat, tjockis”.

Det var ungefär så Per Ledin skrek till Salo, direkt i tv, under en het slutspelsmatch 2006, när Ledin spelade i Färjestad och Salo vaktade kassen för Frölunda.

– Det där bryr jag mig inte om, jag tycker att det handlar mer om Per Ledin än om mig faktiskt, sa Salo till Sportbladet efter matchen.

Men storyn tar inte slut där.

Vad betalar du, Gunnar?

Nu skriver Barometern att banderollen är såld – och att det är Per Ledins pappa Gunnar som är köpare. Hockeybusens pappa ringde dagen efter och bad att få köpa banderollen.

– Han skulle tydligen sätta upp den på Pers husfasad eller något, säger Blue Fronts Supports Tobias Karlsson till Barometern. Det är kul att någon som inte är oskarshamnare nappat på den humoristiska sidan av banderollen

Vad prislappen landar på är ännu inte klart.

– Det är liksom inte vår grej att sälja begagnat tifo. Vi tänkte väl att Gunnar kunde stå för fraktkostnaden, så vi gav bara ut vårt bankgironummer och bad honom sätta in valfritt belopp, säger Karlsson.