Knockade Klasen – nu stängs han av

Så straffas Örebros backtuffing efter tacklingen mot Malmös stjärna

HOCKEY

Christoffer Norgren knockade Malmöstjärnan Linus Klasen med en armbågstackling.

Nu straffas han.

Örebros backtuffing stängs av i en vecka och får dessutom böta 3500 kronor.

Han missar därmed två matcher i allsvenskan.

Det var i fredags, i allsvenska mötet mellan Örebro och Malmö (2–1), som Norgren, 37, i andra perioden skickade in Klasen, 25, i sargen med en hård tackling.

Malmöforwarden blev liggande på isen och fick blödande hjälpas ut med en hjärnskakning.

– Det är en armbåge rätt i ansiktet. Det är synd att domaren inte ser det, sa Malmös assisterande tränare Patrik Sylvegård till Viasat.

Stängs av och får böta

Norgren klarade sig först utan straff, men förbundet har därefter granskat tacklingen – och i dag kom domen från disciplinnämnden.

Backveteranen stängs av tre matcher, varav en match omvandlas till böter på 3500 kronor.

De skriver i domen:

”Disciplinnämnden anser att det av filmsekvenserna framgår att Christoffer Norgren avsiktligen träffar med armbågen mot en motspelares huvud. Tacklingar av denna typ är generellt farliga och medför stor risk för allvarliga skador”.

Norgren missar Örebros matcher mot Mora (i kväll) och Tingsryd (hemma på fredag).

FAKTA

Så skriver Disciplinnämnden i domen

Disciplinnämnden har tagit del av domarens anmälan som ingivits efter en granskning av videosekvenser efter matchen, ett yttrande från Christoffer Norgren samt har granskat filmsekvenser från händelsen.

Av anmälan framgår att Christoffer Norgren utdelar en tackling där han träffar med armbågen mot en motspelares huvud när denne försöker undvika tacklingen. Blodvite uppstår och motspelaren kan inte spela mer den matchen.

Christoffer Norgren har anfört att motspelaren, precis när Christoffer Norgren ska utdela en tackling, slår stopp, varvid Christoffer Norgren inser att han kommer att missa. Han tar upp armarna för att ta emot sig i sargen och träffar då olyckligt motspelaren som har en väldigt låg position över munnen.

Disciplinnämnden anser att det av filmsekvenserna framgår att Christoffer Norgren avsiktligen träffar med armbågen mot en motspelares huvud. Tacklingar av denna typ är generellt farliga och medför stor risk för allvarliga skador. Christoffer Norgren ska ådömas ett straff motsvarande totalt tre matcher, varav en match omvandlas till böter.